KFC Tongerlo speelt 1-1 gelijk op het veld van Wiekevorst Sport na een moeilijke wedstrijd.

Moeilijke omstandigheden om te voetballen. Een klein veld en geen goede grasmat. De zon is wel van de partij al hadden ze eerder regen voorspeld. Van Tongerlo zijn er toch weer heel wat supporters komen opdagen. Zij zien de volgende elf namen aan de aftrap. Kevin in doel met achterin Jels, Jasper (k), Jannes en Andreas, die de gekwetste Niels vervangt. Op het middenveld Willem, Guillaume en Michiel. Op de flanken Jens VDB en Jens F en voorin Thijs. Op de bank Krikke, Thibault, Lorenz en de terugkerende Joren. Geen Joost in de kern voor deze uitmatch.

Wiekevorst laat zich het eerste opmerken met een mogelijkheid die over gaat. Van bij de start is het duidelijk dat het een wedstrijd wordt met veel duels, korte ruimtes en veel overgave.
Jasper met een lange bal over links. Jens F met een flankverandering naar de mee opgeschoven Jannes en die blijft kalm en legt de bal beheerst in doel. 0-1 na 8min.De eerste keer dat we aan de goal komen en meteen een doelpunt.
Jels mist zijn interventie waardoor de spits oog in oog komt met Kevin. Gelukkig besluit hij naast. De bal gaat voorlangs. We komen goed weg.
Kevin duwt de bal in corner na een goed schot in de linker benedenhoek. Goed gepakt en heel nodig ook, want die was tussen de palen beland.
Wiekevorst is daar alweer met een volgende mogelijkheid. We lijden balverlies op het middenveld en de bal wordt voor doel gezet. Kevin zit ertussen, maar kan niet klemmen. De rebound komt in de voeten van de spits, maar Kevin staat pal en voorkomt de gelijkmaker. We komen alweer goed weg en staan op dit moment gevleid op een 0-1 voorsprong. Wiekevorst is gretiger in het eerste kwartier.
Een schot van Jens VDB vanuit een scherpe hoek. Guillaume verstuurde de lange pas in de loop van Jens. De keeper heeft er toch last mee en redt met een volleybal beweging. Goed gespeeld en goed geprobeerd.
Guillaume opent opnieuw mooi op Jens VDB. Jens trekt zich op gang en omspeelt zijn tegenstander op snelheid. Hij kan nog net bij de bal voordat de uitgekomen keeper kan tussenkomen, maar niet voldoende om hem ter verschalken.
Een vlotte aanval van Wiekevorst waarbij snel in één tijd wordt gespeeld. Het schot gaat over.
De eerste 15min waren voor Wiekevorst, KFC Tongerlo herstelde het evenwicht mede geholpen door het doelpunt. Wiekevorst dringt aan en is gretig. Het is kwestie van vele duels te winnen en dan in balbezit secuur te zijn in het samenspel. Door enkel mee te knokken zoals de thuisploeg maken we het onszelf moeilijk.
De zoveelste hoekschop voor de thuisploeg eindigt in de hoek die (alweer) gered wordt door Kevin. Hij zorgt voor de gevleide 0-1 voorsprong bij de rust.


De thuisploeg komt met dezelfde gretigheid en nieuwe moed uit de kleedkamer. Een poging tot schot wordt knap geblokt door Jasper. Attent opgelet en goed verdedigt.
Kevin met een parade aan de eerste paal en werkt de bal in hoekschop. Stilstaande fases zijn gevaarlijk, dat hebben we al een paar keer mogen ondervinden. De hoekschop gaat via de hand van een Wiekevorst speler in doel en wordt terecht afgekeurd. Daar hebben wij een keer de rode kaart voor gekregen (tegen Zammel, weet je nog?). Geen kaart deze keer, maar ook geen doelpunt en de 0-1 blijft op het bord.
We ondergaan de druk en hebben fouten nodig om Wiekevorst af te stoppen. Dat leidt tot stilstaande fases en gevaarlijke standjes voor ons doel. Hadden we trouwens al meegegeven dat de scheidsrechter een goede partij aan het fluiten is. Kunnen wij het evenwicht herstellen?
Jens F duikt de baklijn in na mooi en zuiver samenspel met Andreas. Het levert een hoekschop op die zelf niets oplevert. Weer Jens F met een schot die afzwaait. Mooi samenspel weer over links tussen Jens F en Andreas. Jens met een voorzet maar die belandt achter het doel. Mede door de staat van het veld zou ik durven zeggen. Kevin gaat goed plat na een inzet van aan de 16 meter.
Lorenz staat klaar om in te vallen. We spelen 21min in de 2de helft. Thijs komt naar de kant.
De eerstvolgende aanval voor Wiekevorst levert de gelijkmaker op. Een afvallende bal die niet voldoende kan worden ontzet, wordt knap ingeschoten en verdwijnt onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Knappe goal en 1–1. Toch wel verdiend eigenlijk. De thuisploeg dringt al een tijdje aan.
Tongerlo met een corner. Guillaume klimt hoger dan zijn tegenstander, kan koppen, maar neet te hoog en de bal verdwijnt over het doel. Goed gedaan.
Kunnen we de 3 punten nog binnenhalen? Het is toch eerder Wiekevorst dat de druk verder opvoert. Een paar hete standjes voor ons doel lopen op een sisser af.
Joren vervangt Guillaume met nog een kwartier te spelen.
Als er iemand een 2de goal zoekt is het eerder de thuisploeg. Kevin met een nieuwe parade. Hij haalt een venijnig schot van onder de lat.
Lorenz dan die foutief wordt gestuit en een vrije trap. Die levert niks op, maar is typerend voor de match. Veel duels, veel overgave en het spel dat regelmatig stil ligt.
Joren pakt een gele kaart na een fout tegen de zijlijn. Weer een gevaarlijke plek, maar de voorzet waait over alles en iedereen.
Jens F dan nog een keer met een voorzet vanop links. Lorenz kan er net niet bij en het leer kan worden ontzet. Hier zat meer in, jammer.
Wiekevorst blijft aandringen en zoeken naar de 3 punten. Een ultieme tackle van Jels (of Joren, niet goed gezien) voorkomt gevaar. Dat was heel nodig. Het is werken en afzien momenteel.

Jens F gaat zijn man voorbij en zet voor. In die passeerbeweging gaat hij tegen de grond, maar geen penalty volgens de scheids. Hij heeft gelijk. De voorzet gaat over de inlopende mensen heen.
Michiel met een goede inspanning bij het terug verdedigen en een gepaste tussenkomst. De laatste paar minuten zijn ingegaan.
Het blijft bij een 1-1 gelijkspel en daar mogen vooral wij blij mee zijn. Net zoals vorig jaar op het veld van Wiekevorst een moeilijke wedstrijd.

Tongerlo heeft nu 14 punten en blijft op één punt van Wiekevorst. Volgende week spelen we op zaterdagavond half 8 tegen Ramsel. Supporters op post.

Last modified on maandag, 08 oktober 2018 18:00

Zin om te scoren ? Kom voetballen bij KFC Tongerlo !
Heeft je zoon of dochter zin om te gaan voetballen ? Welkom !
Stuur je gegevens door via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.