KFC Tongerlo verliest op eigen veld met 2-4 tegen KFC Muizen

Trainer Wim kiest voor Kevin in doel en achterin Jannes, Jasper (K), Andreas en de terugkerende Jels. Op het middenveld Joren, Michiel en Willem. Op de flanken Jens VDB en Jens F en voorin Thijs. Op de bank de tweeling Akwei, Krikke en Thibault.

Tongerlo begint het beste aan de wedstrijd. Joren opent over rechts naar Jannes die in één keer voorzet naar Jens VdB. De keeper redt knap en voorkomt de 1-0. Het gevolg is wel een corner en daaruit volgt een kans voor Jens F die zijn schot gestuit ziet door (opnieuw) de keeper. Muizen krijgt het leer niet weg en Andreas brengt de bal weer voor doel. Netjes op het hoofd van Joren en die kopt knap de 1-0 binnen. De ideale start na 13 minuten. Het veldspel is goed in evenwicht, maar we staan wel met 1-0 voor.
Jens VdB scoort ook met het hoofd na een gemeten voorzet van Jens F. De goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Terecht denken we.
Michiel dan met een schot van buiten de rechthoek en een meer dan nodige redding van de doelman.
Willem speelt mooi binnendoor naar Jens VdB. Die draait rond zijn as en drukt af. De bal gaat voorlangs. Laat het duidelijk zijn: Tongerlo is de betere ploeg. Thijs met een inspanning en schot met links. Net voorlangs en goed gedaan.
Slecht wegtrappen van de bezoekende doelman wordt bijna afgestraft. De keeper schiet recht in de voeten van Thijs. Die gaat uiteraard zijn kans, maar de keeper herstelt zijn fout. Het blijft 1-0, maar het hadden er 2 of 3 kunnen/moeten zijn.

Muizen heeft na een goede periode van Tongerlo het evenwicht enigszins kunnen herstellen en komt op 1-1 wanneer we de bal niet weg krijgen. Daardoor houdt de druk houdt aan en kan de bal uiteindelijk in doel worden gewerkt. Een doelpunt dat toch al even in de lucht hing. Muizen is de betere ploeg geworden. We zitten op 10min van de rust. We spelen slordiger en moeten daardoor vaker achter de bal aanlopen. Opdracht is de bal laten gaan, de tegenstander laten lopen en vermoeien.
Een schotje van Jens F na samenspel met Willem op het middenveld. Geen doelpunt.
KFC Muizen komt op voorsprong na een snelle tegenaanval. We verliezen de bal voorin en iedereen uit positie. Een knappe goal van de bezoekers en 1-2. Tongerlo antwoordt meteen met een schot van Michiel dat wordt afgeblokt. De keeper van Muizen is onzeker op hoge ballen. Kunnen we daarvan profiteren?
We gaan rusten met een 1-2 achterstand nadat we een half uur de betere ploeg zijn geweest. We zullen uit een ander vaatje moeten tappen in de 2de helft om punten te halen vandaag.

Meteen na de rust een kans voor Tongerlo na voorzet van Andreas en kopbal van Thijs. Ook Muizen laat zich gelden en Kevin moet gepast tussenkomen. We spelen 2min in de 2de periode.
Jens VdB met een vrije trap en de keeper bokst de bal in corner. Thijs met een schot dat wordt afgeblokt. Muizen met een grondscherend schot net naast. Kevin had het in de gaten. Het gaat vlot op en neer, maar we staan nog altijd een doelpunt achter.
Jens F op wandel en goed samenspel met Willem. Zijn schot met links wordt nog gered, maar belandt in de voeten van Joren die niet aarzelt en binnenduwt. Het doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel, maar een verkeerde beslissing volgens de lokale VAR. Wel een bewijs dat we aandringen voor de gelijkmaker.
Tongerlo met de kansen en Muizen maakt 1-3 met een schot van afstand. We spelen 10min in de 2de helft. We moeten nog een half uur, maar dat wordt bijzonder lastig.
De ingevallen Thibault met een kans, maar net naast de paal. De keeper had er niet bij gekund.
Muizen staat met 11 achter de bal en heeft net een spits vervangen voor een middenvelder. We moeten scoren om het nog spannend te maken. En dat doen we dan ook. 2-3 via een kopbaldoelpunt van Thibault.
Maar binnen de minuut 2-4 na alweer een snelle tegenaanval van de bezoekers. Kevin had eerst nog een goede parade, maar we kregen de bal niet weg. Over en uit?
Tongerlo drukt en krijgt nog een paar kansen. De bal gaat maar net naast als een verdediger een voorzet van Michiel onderschept. Fout op de keeper in een luchtduel. Dat was zeer licht gefloten. Het mag niet zijn vandaag.
We dringen aan, maar kunnen niet meer scoren. 2-4 en 0 punten uit de laatste 2 wedstrijden. Dat zijn we niet (meer) gewoon. We verdienden meer, hadden meer moeten scoren, maar verliezen. Het moet gezegd, Muizen heeft het niet gestolen, maar we hebben het hen toch te makkelijk gemaakt.

Last modified on zondag, 04 november 2018 23:14

Zin om te scoren ? Kom voetballen bij KFC Tongerlo !
Heeft je zoon of dochter zin om te gaan voetballen ? Welkom !
Stuur je gegevens door via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.