Tongerlo verdient geen nederlaag tegen Zennester Hombeek.

Trainer Wim recupeert de geschorste Joren en Jens F. Hij brengt volgende namen aan de aftrap. Kevin in doel en achterin Jannes, Jasper (K), Niels en Jels. Op het middenveld Joren, Michiel en Willem. Op de flanken Jens VDB en Jens F en voorin Thijs. Op de bank de bank Andreas, Joost, Krikke en Jarno.

Hombeek heeft 3 keer meer kunnen winnen na 13 wedstrijden. Wij hebben 7 van de 13 wedstrijden gewonnen tot dusver. Hombeek heeft ook de minst gepasseerde verdediging samen met KSC Mechelen. Ze staan dus niet voor niets bovenin de rangschikking.

Tongerlo begint het beste aan de match en dwingt de betere mogelijkheden af.
De beste kans is op het half uur. Jannes rukt op en verandert van kant naar de meegeschoven Niels. Prima gedaan. Niels met een voorzet in een boogje naar Jens VdB, maar net naast. Dé kans op de 0-1 voorsprong, maar het mag niet zijn.
Hombeek antwoordt onmiddellijk met een corner. De kopbal wordt van de lijn gehaald door Willem. Dit had de 1-0 kunnen zijn, maar ook deze gaat er dus niet in. Hombeek toont dat ze te duchten zijn op stilstaande fases. 
Tongerlo is de betere en is baas in de eerste helft. Een schot van Jens F van net buiten de grote baklijn dat afzwaait en ver naast gaat.
Thijs zet zich knap breed en houdt daarmee zijn man af. Een voorzet voor doel naar Michiel en Jens F die er rekening mee hielden dat Thijs dit duel zou winnen. De voorzet gaat voorbij aan Michiel en bijna aan Jens F. Met een sliding probeert hij de bal nog in doel te krijgen, maar die strandt op de paal. JAMMER. Weer een kans op de voorsprong. We spelen een goede eerste helft en zijn eigenlijk de betere ploeg. Op basis van spel en kansen verdienen we een voorsprong, maar we gaan dus rusten met een 0-0 gelijkspel. We spelen ook tegen een goede eb vaardige ploeg. Een geslepen ploeg die spelen met voetbalverstand.
Zoals gezegd is Hombeek sterk en gevaarlijk op stilstaande fases. We komen goed weg na een vrije trap richting kleine baklijn.
Ook een dikke kans voor Tongerlo. Jannes speelt in naar Jens en die zet voor naar Thijs die naar de eerste paal inloopt. Thijs eerst op de bal en een deviatie op doel. Een goede thuisgoalie voorkomt een doelpunt. De rebound is weer voor Thijs, maar weer de keeper in de weg. We blijven de betere ploeg, maar kunnen dit niet verzilveren met een doelpunt.
Jannes haalt de bal achterin weg. Dat was nodig. We staan alert en goed te verdedigen
Michiel gaat diep en krijgt de bal binnendoor aangespeeld. Weer een redding van de doelman.
Weer een stilstaande fase en dan gaan de lange verdedigers mee naar voor. We ontzetten de bal. Hombeek mag van geluk spreken dat ze met 11 man blijven na een wilde overtreding op Jens F. Geen 2de geel voor de verdediger.
Nog een kwartier. Komt er nog een winnaar? Diegene die scoort, wint de match, maar dat hadden we iemand in het eerste kwartier al horen zeggen. Gaat die zijn voetbalwijsheid werkelijkheid zien worden?
Ja dus. We krijgen het deksel op de neus in minuut 82. Kevin ziet de bal onder zich doorschieten op een schot van de spits van schuin rechts voor doel. Een domper. De betere kansen voor Tongerlo, maar Zennester Hombeek op voorsprong.
Joost heeft Joren komen vervangen en ook Krikke komt voor Jels. Nog een vijftal minuten te spelen.
Hombeek met de kans op een dubbele voorsprong, maar de voorzet wordt naast gekopt. We spelen vol risico om toch nog een punt uit de brand te slepen. De goal van Hombeek heeft ons toch ook een mentale dreun gegeven.
Kevin voorkomt de 2-0 met een goede tussenkomst. Hij duwt de bal in corner die verder geen gevaar oplevert.
Tongerlo speelt alles of niks. In de laatste minuut van de match gaat de bal voor de 2de keer vanmiddag tegen de paal. Een voorzet van Jens F naar Krikke die (met de knie?) de paal treft. JAMMER, en géén doelpunt.
We verliezen met het kleinste verschil en de supporter met voetbalwijsheid had het na een 10-tal minuten al voorspelt. Diegene die scoort wint. En wij hebben niet gescoord. Hombeek wel en kaapt de 3 punten weg. Tongerlo speelt collectief Tongerlo misschien wel zijn beste match van de heenronde en verliest onverdiend.
De komende 2 weken volgen nog 2 moeilijke matchen. Thuis tegen de leiders uit Mechelen en dan naar Booischot, de nummer 4 in de rangschikking. Tongerlo staat op plaats 7 met 23 punten.

Last modified on woensdag, 05 december 2018 18:47