Tongerlo verliest met (overdreven) forfaitcijfers van SV Grasheide

Moeilijke omstandigheden voor beide ploegen en voor de supporters berekoud langs de lijn. Dezelfde 11 namen aan de aftrap als voor de winstmatch tegen Suraya Mechelen van vorige week. Kevin in doel, achterin Jels en Jasper (k) met op de zijkanten Niels, Jannes, Jens F en Jens VdB. Op het middenveld Joren, Michiel en Willem. Voorin Quinten die vorige week 4 keer kon scoren. Op de bank de broers Verlinden, Daan en Andreas.
Het veld is hard en door de zon is de bovenste laag aan het ontdooien. De kleine baklijn langs de kant van Dreamland is (en blijft de hele match) wit bevroren. Iets waar de keepers bij het uittrappen van op de grond last mee zullen hebben.
Tongerlo begint het best aan de partij. Na 6min een flankverandering naar Jannes die kan voorzetten. Er volgt een goede voorzet, maar er zijn geen ploegmaats gevolgd. De bal gaat dus voorlangs en een doeltrap voor de bezoekers.
Na 9min weer Jannes met een schot van buiten de rechthoek. De bal wordt gekeerd door een verdediger, maar daar kwam een arm/hand bij te pas. De scheids gebaart meteen dat het geen strafschop is en oordeelt: aangeschoten bal. Voor interpretatie vatbaar, maar we respecteren de beslisssing.
Minuut 13 een alweer Jannes met een schot. Niet gekadreerd en het leer gaat links naast het doel. Tongerlo is de betere ploeg en Kevin is het eerste kwartier werkloos.
Jannes met een inworp naar Michiel die meteen voorzet. Weer is er niemand gevolgd om binnen te tikken. We spelen ondertussen 20min.
Tongerlo krijgt een terecht vrije trap in de baklijn van Grasheide wanneer de keeper de bal opraapt na een terugspeelbal. Iedereen van de bezoekers in de muur en zoals heet vaak afloopt met dit soort situaties: het schot wordt afgeblokt door een uitlopende verdediger.
We spelen een half uur en in plaats van 1-0 wordt het 0-1. Een lange bal van achteruit wordt verkeerd ingeschat door Jasper en Kevin waardoor de spits met een lob onze doelman kan verschalken. Effectief de eerste keer dat Grasheide zich voorin toonde en meteen doelpunt.
Een domper toch wel en we zijn op achtervolgen aangewezen. Grasheide nog een keer, maar Kevin met een goede tussenkomst op een lage voorzet. Hij voorkomt dat de mee ingeschoven spits de bal naar doel kan deviëren. Een kopbal van Michiel aan de eerste paal op een corner gaat over het doel. We blijven de betere ploeg, maar kunnen geen echt gevaar voor doel creëren. Het is ook vaak net niet tot nu toe.
Net voor rust wordt het 0-2 na een knap uitgespeelde tegenaanval van de bezoekers. Geen kans voor Kevin en een dubbele achterstand.
Het zal de 2de 45min over een andere boeg moeten.

Dezelfde 11 namen starten aan de 2de helft. De eerste kans is voor Jannes na mooi samenspel. Hij trapt de bal over het doel.
We zetten Grasheide onder druk, maar dat moeten we ook natuurlijk want we staan 2 goals in het krijt. Zo gaan er 20min voorbij en blijft de stand 0-2.
Het scenario van de eerste helft herhaalt zich. Tongerlo dringt aan zonder gevaarlijk te zijn en Grasheide wacht op het juiste moment om tegen te prikken en achter onze verdediging te geraken. Het wordt 0-3 op een kwartier voor tijd. Over en out?
Een dubbele vervanging bij Tongerlo. Thijs en Joost staan klaar om Joren en Jels te vervangen. Daan en Andreas blijven voorlopig op de bank.
Bijna de 0-4, maar de bal gaat gelukkig voorlangs. Kunnen we nog iets terug doen?
Een kans voor Quinten maar die zijn steunbeen glijdt weg wanneer die probeert uit te halen.
Nog een mogelijkheid voor Thijs, maar de bal gaat over. Het ziet er zo naar uit dat we nul niet van het bord gaan krijgen vandaag.
Sterker nog we slikken de 0-4 op een paar minuten voor affluiten. Fel overdreven en geen weergave van de wedstrijd, maar ze staan wel op het bord. Andreas heeft ondertussen Niels komen vervangen.
En we ledigen de kelk tot de bodem. In minuut 92 slikken we goal nummer 5. Een omgekeerde score van vorige week? En de grootste nederlaag voor Tongerlo sinds lange tijd! Iets om goed over na te denken en allemaal in de spiegel te kijken. Daarvoor krijgen we 2 weken de tijd want  volgende week hebben we een voetbalvrij weekend.

Volgend weekend is er wel de jaarlijkse Tongerlo kwis op 26/01/2019 om 20u. Inschrijven kan nog, dus kwissers op post.

Last modified on dinsdag, 22 januari 2019 20:53