3-4 winst op het terrein van KVC Booischot na een (te) spannende 2de helft.

Vorig jaar gingen we hier nog zwaar onderuit. Het moet gezegd, ook de enige uitschuiver vorig jaar. Booischot staat 4de in de stand en verzamelde 9 punten meer dan Tongerlo. Maar als we één ding bewezen hebben deze heenronde is dat we voor geen enkele ploeg moeten onderdoen. Sterker nog, we verdienen meer punten dan de 23 die we tot vandaag verzameld hebben.

Wim, Ruben en Thomas kiezen voor de volgende elf namen. Kevin in doel en achterin Jannes, Jasper (K), Niels en Jels. Op het middenveld Joren, Michiel en Willem. Op de flanken Jens VDB en Jens F en voorin Thijs. Op de bank de bank Andreas, Joost, Quinten en Lorenz.

Voor de moraal kunnen we de punten na een 0 op 9 gebruiken. We spelen vandaag de laatste van 4 lastige wedstrijden op rij tegen tegenstanders die boven ons gerangschikt staan. Thuis tegen Peulis verloren we met 1-5, in Hombeek verloren we met 1-0, vorige week tegen Mechelen gaven we nog een 2-0 voorsprong uit handen. En het is niet dat deze ploegen beter zijn dan wij. Maar we haalden geen punten tegen de ploegen uit het Mechelse.

Het veld is drassig, maar goed te bespelen. Het opwarmingsveld daarentegen heeft de regenval van de afgelopen dagen (en vanmorgen) minder goed verteerd. Bij aanvang van de match is het droog. Booischot neemt een verschroeiende start en zet veel druk naar voren. Dat resulteert in de eerste kans van dichtbij na een voorzet van op rechts, maar de bal wordt slordig over geschoten. Toch wel iets te makkelijk laten voorzetten.
Tongerlo met een kort genomen corner tussen Jens VDB en Niels. Niels haalt uit met zijn zware linker en ziet eerst de lat en daarna de paal raken om vervolgens niet in doel te verdwijnen. De thuisploeg had dit niet zien aankomen en komt met de schrik vrij. Knap geschoten van Niels. Dat verdiende meer.
Kevin met een goede redding op een schot van aan de baklijn. Dat was nodig. Het had 2-1 kunnen staan, maar er is dus nog niet gescoord. We hebben het moeilijk in het openingskwartier wat wordt opgeëist door de thuisploeg.
Booischot is de vinnigere en meer agressieve ploeg in de eerste 15 minuten. We doorstaan de storm en komen op voorsprong na een hele mooie aanval over verschillende stationnetjes. Jens VdB schiet de 0-1 binnen nadat er vanop recht mooi gekanteld wordt over links. Niels speelt in naar Jens F die zijn man uitschakelt en de bal achteruit trekt naar Jens VdB. Die krijgt voldoende tijd om te schieten en vindt de weg naar het doel tussen een bos van benen. Knappe aanval Tongerlo en beheerst tegen de touwen gewerkt.
Joren tikt de rebound van kortbij binnen als de keeper de bal lost na voorzet vanop rechts. Een dubbele voorsprong en dat kunnen we (wat mij betreft) niet onverdiend noemen. Daar waar Booischot het eerste kwartier voor zijn rekening nam, hebben wij het 2de kwartier naar ons toegetrokken én omgezet in doelpunten. 0-2 na 30 minuten.
Een schot met rechts van Jens F scheert de deklat. Knap geschoten.
We rusten met een 0-2 voorsprong.
De supporters komen nog uit de kantine als Jannes de 0-3 op het bord zet. Jannes tikt de bal in doel na een voorzet-schot van Niels. Niels zijn schot eerder werd nog geblokt, maar kwam daardoor terug in balbezit. Hij opent op Jens F die voorzet naar Thijs. Goed mannetje afhouden en afleggen naar de linker van Niels. Veel volk in baklijn en de meest attente (Jannes) tikt binnen.
Heel lang kunnen we van de 0-3 voorsprong niet genieten. Het wordt 1-3 en je voelt het geloof bij Booischot toenemen. 2 goals in de eerste 5 minuten van de 2de helft.

Booischot scoort meteen de 2-3 na een hoekschop die niet kan worden ontzet en aan de 2de paal wordt ingeschoten. We moeten de kopjes weer laten weken en de bal het werk laten doen.
Maar het wordt toch 3-3. Onvoorstelbaar. Een gelijkaardig doelpunt als tegen Hombeek waar de bal in de verste hoek naast Kevin verdwijnt. De 0-3 voorsprong is tenietgedaan met nog een kwartier op de klok. Kunnen we onze rug rechten en weer op voorsprong komen?
Het is Jannes die ons weer op winst zet door de 3-4 tegen de netten te rammen. Booischot betaalt de rekening van het openingskwartier en zit op haar tandvlees. Tongerlo is fysiek de betere, heeft nog een paar wissels die ze kunnen doorvoeren en Booischot kan een gekwetste speler niet vervangen omdat ze alle wissels hebben opgebruikt. Dit moeten we kunnen vasthouden.

En de morele boost komt er want we houden de 3-4. We maakten het ons wel onnodig lastig door Booischot vanuit een verloren positie (0-3) te laten terugkomen. Dat is uiteraard ook de verdienste van de thuisploeg, maar toch. Dit hadden we anders moeten kunnen uitspelen. Quinten is nog Thijs komen vervangen. Joost valt in voor de aangeslagen Michiel en Andreas wisselt met Niels. 3 punten na een fel bestreden wedstrijd. We sluiten de heenronde af met 26 punten uit 16 wedstrijden. We wonnen de helft van onze matchen, maar konden ook 6 keer niet winnen. We speelden ook 2 keer gelijk. Ons doelsaldo is net positief (+3).

Volgende week de derby thuis tegen Immervoort waar we nog iets goed te maken hebben. Supporters, allen op post om onze jongens naar de overwinning te loodsen.

Last modified on zondag, 09 december 2018 20:01