KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

Doel en principes van onze club

Body: 

 

 

We werken momenteel aan een nieuwe versie van al onze officiële standpunten en documenten. Van zodra deze klaar zijn en door het bestuur zijn goedgekeurd zullen ze op deze pagina's gepubliceerd worden.

Onderstaande brief willen we jullie niet onthouden. Deze woorden van een (jeugd)speler laten niemand onberoerd en krijgen een plaats in het doel en principes waar wij als club voor willen staan. Een oproep aan ouders, grootouders, supporters, trainers, délégués en alle mensen die van voetbal houden.

Liefste mama, papa, oma, opa

Beste Supporter,

Weet je, ik voetbal graag !!! Lekker op zaterdag of zondag samen met mijn vrienden tegen een bal trappen en nadien napraten, spelen, afspraken maken, vrienden en vriendinnetjes ontmoeten, lekker stoer doen ... . Je weet wel, al die dingen die een kind of puber net tot kind maakt.

Ik vind het trouwens ook fantastisch dat jij erbij bent, dat je me aanmoedigt, dat ik steun krijg, maar wees positief en verstoor aub mijn leefwereld niet door te roepen of te schelden tegen de (vrijwillige) scheidsrechter, de tegenstander, de ouders van de tegenstander of erger nog ... tegen mijn eigen medespelers. Want het zijn immers MIJN vrienden. En roep tijdens de wedstrijd niet steeds wat ik moet doen. Laat die taak over aan mijn trainer, dat is die ene waar wij willen naar luisteren tijdens het voetballen. Ook thuis heb ik het liefst dat je niet op de wedstrijd terugkomt, toch zeker niet om te zeggen wat ik, in jullie ogen, allemaal heb mis gedaan!

Oh ja, ik wil nog even zeggen dat ik altijd mijn uiterste best doe. De ene dag lukt het al wat beter dan de andere. En ik weet ook wel dat er jongens en meisjes zijn die beter zijn dan ik, veel beter zelfs. Ikzelf heb daar geen probleem mee, integendeel. Ik vind dat zelfs super tof. Ik hoop dat jullie dat ook vinden!

Weet je, ik voetbal gewoon heel graag!! Laat mij en mijn vrienden dan ook gewoon voetballen!!

Namens alle jeugdspelers van KFC Tongerlo

Ps : Gooi aub mijn briefje niet weg. Plooi het op, steek het in uw portefeuille en lees het elke keer opnieuw aan het begin van een wedstrijd. En straffer nog, het hoeft zelfs geen wedstrijd te zijn waar ikzelf aan deelneem.