KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

U15 > KFC Tongerlo - Houtvenne : 9-1

07/04/2018 - Onder een stralende lentezon mochten onze jongens aan de bak tegen Houtvenne. De heenwedstrijd was op een nipte nederlaag geeindigd voor onze abdijjongens. Mits winst konden we Houtvenne op 5 punten achterstand zetten in het kader voor de strijd voor de 4e plaats.

Trainer Paul trommelde volgende spelers op om de arena te betreden :
Jonas (doelman) - Stijn, Siebe, Sander, Vincent - Marlon, Lennert, Nick - Jimmy, Marnix, Robbe (de gekende 4-3-3 opstelling) Bjorre, Jonas en Ibe startten op de bank

Daar DLG Wilfried verhinderd was mocht Wim het bankske warm houden als DLG ad interim.

Periode 1 :
Onze jongens begonnen furieus aan de partij en drukten Houtvenne vanaf het eerste fluitsignaal met de rug tegen hun eigen doel. Na 2 minuten was het al bingo : Marlon stuurde gelegenheidsspits Robbe in het straatje en hij vloerde met wat meeval de bezoekende doelman met een schuiver :0-1! Onmiddellijk daarna zette Jimmy goed druk vooruit en hierdoor trapte zijn bewaker paniekerig de bal weg naar de rand van de 16 waar Marnix klaarstond om de trekker over te halen 2-0 (laag geplaatst schot in de linkerbenedenhoek). Eén minuutje later verstuurde Marlon een gemeten voorzet vanop rechts en Robbe met een geplaatste kopbal overhoeks links binnen 3-0! Wat een blitzstart van onze mannen. Daarna creëerden we nog enkele knappe mogelijkheden maar de bezoekende doelman vond het welletjes en pakte 2 x op rij uit met een knappe redding : eerst ging hij goed plat op een strak schot van Robbe en even later redde hij knap de knal van Nick die hij op de lat duwde. Na een knappe eerste periode snakten de acteurs naar een drinkpauze en kon Paul de verse strijdkrachten inbrengen.

Periode 2 ( bank : Stijn, Robbe en Vincent)
We bleven erg dominant voetballen met veel druk vooruit en in de zesde minuut volgde een knappe combinatie : Marnix stuurde Jimmy met een diepe bal het hoekje in, Jimmy leverde een gemeten voorzet af vanop de flank richting de rand van de kleine backlijn en Marlon duwde beheerst binnen (doelpunt uit het boekje noemen ze zoiets) : 4-0! Hierna zakte het tempo wat en was het vooral genieten van controlevoetbal en het zonnetje.
En de Voorzitter zag dat het goed was....

Periode 3 (bank : Sander, Vincent en Bjorre)
Na de rust bleven onze jongens hun wil opdringen aan de bezoekers maar konden we met slechts 1 doelpunt het overwicht verzilveren. Robbe was ondertussen centraal naar het middenveld verschoven en recupereerde op onze eigen helft de bal, stuurt Marlon rechts de diepte in en perste er een spurtje uit richting penaltystip; Marlon zet prachtig voor en Robbe trapte vanuit de vlucht juist onder de deklat de forfaitcijfers op het bord 5-0!

Periode 4 (bank Marlon, Marnix en Stijn)
Ondertussen was de strijd in het voordeel van onze jongens beslecht en was het afwachten of we het gaspedaal ingedrukt konden houden. In de 3e minuut houdt Lennert de bal goed aan de voet vanop de rechterzijde en ziet Robbe de 16 induiken. Perfecte pas in de loop en Robbe lukte zijn vierde van de middag :6-0! Halverwege de laatste periode werd de score nog verder uitgediept na een mooie individuele actie van Lennert die met een droge knal vanop 20m de netten deed trillen 7-0!
Dit was dan ook zijn laatste actie want Lennert, Siebe en Robbe kregen een applausvervanging en mochten het veld verlaten en werden deskundig vervangen door Marlon, Marnix en Stijn. In de laatste fase van de wedstrijd was het de beurt aan de man met 3 longen ofte Jimmy-time : in de 18e minuut joeg hij fors op de centrale verdediger ontfutselde hem het leder en frommelde deze vervolgens over de doellijn : 8-0! Niet het mooiste doelpunt van de middag maar wel het resultaat van inzet en fysieke paraatheid. In de voorlaatste minuut konden de overigens zeer faire tegenstrever de eerredder potten na onnodig balverlies in het hart van onze defensie. De spits aanvaarde het geschenk in dank en buffelde het leder via onderkant lat voorbij een kansloze Jonas. :8-1!
Het slotakkoord was dan alweer voor Jimmy na een combinatie over verschillende stationnetjes Marnix, Marlon terug Marnix plaatste Jimmy het orgelpunt op deze wedstrijd met een stevige knal :9-1!

Knappe prestatie van onze jongens. Volgende week spelen we op verplaatsing tegen de fiere leider om 11u30 tegen en in Excelsior Vorst : supporters op post!

Bij deze nog een woordje van dank aan onze sportieve tegenstrever en hun technische staf en de goed leidende scheidsrechter dhr Rens, die reeds 50 jaar met liefde en passie de wedstrijden in goede banen leidt waarvoor tonnen respect!

Uw verslaggever, DLG ad interim, barman....