KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

U15 > KFC Tongerlo – KSK Oosthoven: 3- 1

13/01/2018 - Het winterweer was nog niet van plan om de fakkel door te geven. Het was koud. De dikke jassen naast het veld deden deugd.
Een nieuwe reeks (niveau 3). We zullen uit onze pijp moeten komen.
De wedstrijd was hartverwarmend. Een stevig potje snel voetbal waarbij de lange winterstop toch duidelijk zijn invloed heeft gehad. De motor van sommigen stond immers nog niet afgesteld.
Het eerste quarter was duidelijk nog aanpassen geblazen aan het hogere niveau 3. Duels zijn veel steviger, veel hoger tempo en dus veel minder tijd om de bal te controleren.

Het tweede quarter verliep al bij al vrij evenwichtig en Cedric scoorde een fraaie treffer : diepe hoge bal richting onze spits en hij fusilleerde vanuit de draai met een droge knal de bezoekende goalie.

Het derde en vierde quarter hadden we veldoverwicht wat resulteerde in een karrevracht aan kansen waarbij vooral de bezoekende doelman een paar supersaves uit zijn mouwen schudde. Desalniettemin slaagde Cédric erin om hem nog 2 maal te verschalken : éénmaal op hoekschop (Cisse) waarbij hij met het hoofd de bal tegen de touwen knikkerde en nog eenmaal in de slotfase met de voet op aangeven van Lennert.
Robbe, onze goalie, stond in de eerste helft zeer alert mee te voetballen, wat resulteerde in enkele schitterende en zeer noodzakelijke tussenkomsten. Na de koffie genoot hij van een kalme zaterdagnamiddag.

Samenvatting: hier en daar wat nonchalant; soms te traag op en met de bal, voor het overige was het ok, al moet zoals gezegd de rust-roest winterstop er nog uit. Voor de rest alleen maar blije gezichten omdat dit niveau toch veel leuker (lees leerrijker) is om te voetballen

Ploegopstelling: Pauchet Robbe (1) (C), Van Aelst Marnix (2), D’Aes Lennert (3), Verstappen Carsten (4), Caers Seppe (5), Caers Josse (6), Vermeulen Sieben (7), Dauwen Jenne (8), Verlinden Cédric (9), Janssens Hendrik (10), Goulart Ventura Motta Marlon (11), Mertens Rik (13), Janssens Cisse (14), Skatchkoff Alexander (15).

Het scoreverloop:
Periode 1 (Bank: Josse, Jenne, Rik)
0 - 0

Periode 2 (Bank: Marnix, Lennert, Alexander S.)
1 – 0: Cédric (assist Sieben)
1 – 1

Periode 3 (Bank: Carsten, Hendrik, Rik)
2 – 1: Cédric (assist Cisse hoekschop)

Periode 4 (Bank: Josse, Sieben, Alexander S.)
3 – 1: Cédric (assist Lennert)

Dank aan de scheids, voor zijn zeer correcte en professionele leiding.

Dank aan een faire tegenstrever.

Dikke proficiat aan onze mannen.

Dank aan de supporters voor hun aanwezigheid.
Uw reporter Wim P.

Ploeg: