KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

U15 > Jeugdcup Het Nieuwsblad KFC Tongerlo U15 – Zandvliet Sport B: 27 – 0

21/02/2018 - Vandaag stond de heenronde van de kwartfinales op het programma. Zandvliet Sport B was vorige ronde vrijgeloot. We hadden dus geen flauw idee wie of wat ons te wachten stond. Op papier zou dit een haalbare kaart moeten zijn, maar in voetbal weet je maar nooit.
Lag het aan de wedstrijd of aan de kou, dat wisten we niet maar na de pauze bleven veel supporters binnen. We vernamen achteraf dat het te wijten was aan de, toch wel, extreme kou.
Onder het motto “erop en erover” vatten onze mannen de wedstrijd aan en zo geschiedde. Onze toeterman (weerom dank om aanwezig te zijn en de sfeer aangenamer te maken met de toeter) moest zoveel toeteren dat zijn gasflesje bijna op was.

Enkele afmeldingen: Lennert, Jimmy.
Vincent was er opnieuw bij en speelde weerom een knappe wedstrijd.

Ploegopstelling: Pauchet Robbe (1) (C), Van Aelst Marnix (2), Bormans Vincent (3), Verstappen Carsten (4), Caers Seppe (5), Vermeulen Sieben (7), Dauwen Jenne (8), Verlinden Cédric (9), Janssens Hendrik (10), Goulart Ventura Motta Marlon (11), Loockx Alexander (12), Janssens Cisse (14), Skatchkoff Alexander (15).

Het scoreverloop:
Periode 1 (Bank: Vincent, Jenne).
Pedal to the metal en go.
In de 3de minuut al toverde Cédric de 1 – 0 op het scorebord. Een schot vanop rechts, schuin overhoeks binnen en de doelman wist zich een eerste maal geklopt.
Amper 3 minuten later, in de 6de minuut dus, verdubbelde Alexander S. de score met een kanonskogel; de bezoekende goalie mocht zich een tweede maal omdraaien.
1 minuut later, in de 7de minuut trof Cisse raak op assist van Hendrik en de 3 – 0 was een feit: korte corner; Hendrik geeft de bal terug aan Cisse die de bal enig mooi in de verste hoek binnen tovert.
Kwestie van op ons elan door te gaan. 10de minuut: Cisse levert een gemeten pas af en Cédric legt met een blitzsprint en dito afwerking de 4 – 0 vast. Mooie pas en knap afgewerkt.
Cédric tekent in de 16de minuut ook voor de 5 – 0 op assist van Alexander S.; de actie komt vanop rechts.
Cédric verhoogt in de 18de minuut de score naar 6 – 0 op assist van Alexander L.; een mooie doorsteekpas die afgewerkt wordt met een kanonschot.
Inderdaad, we zijn nog maar in het eerste kwart; 19de minuut: via een assist van Cisse komt Cédric opnieuw in balbezit; hij wit het duel van de doelman en speelt de doelman uit op snelheid; 7 – 0.

Samenvatting:
1 – 0: Cédric
2 – 0: Alexander S.
3 – 0: Cisse (assist Hendrik)
4 – 0: Cédric (assist Cisse)
5 – 0: Cédric (assist Alexander S.)
6 – 0: Cédric (assist Alexander L.)
7 – 0: Cédric (assist Cisse)

Periode 2 (Bank: Hendrik, Marlon)
Het spel dreigde eventjes stil te vallen (gelet op de score).
In de 7de minuut gingen we terug aan het werk: assist van Alexander S. op Cédric die met een “raket” met links de doelman fusilleerde; 8 – 0.
Gelet op de doelpuntenkermis zijn we hier gestopt met het maken van een uitgebreider verslag en krijgt u van ons enkele nog het scoreverloop in cijfers.
8 – 0: Cédric (assist Alexander S.)
9 – 0: Cisse (assist Alexander S.)
10 – 0: Cédric (assist Jenne)
11 – 0: Cédric (assist Cisse na een combinatie met 6)
12 – 0: Cédric (assist Jenne)
13 – 0: Cédric (assist Jenne en dribbel)
14 – 0 : Alexander S. (assist Cisse)
15 – 0 : Cédric (assist Alexander S.)

Periode 3 (Bank: Carsten, Cisse)
16 – 0 : Alexander S. (assist Marnix)
17 – 0 : Cédric (assist Alexander S.)
18 – 0 : Cédric (assist Alexander S.)
19 – 0 : Cédric (assist Hendrik)
20 – 0 : Cédric (assist Hendrik)
21 – 0 : Hendrik
22 – 0 : Cédric
Periode 4 (Bank : Carsten (kwetsuur), Cédric)
23 – 0: Alexander S. (assist Alexander L.)
24 – 0: owngoal Zandvliet Sport B
25 – 0: Alexander S. (assist Marlon)
26 – 0: Marnix
27 – 0: Marlon (die zin had in fritten)

Zeer ruime overwinning die ons, normaliter toch wel wat perspectieven moet opleveren om door te stoten naar de volgende ronde.
Na de wedstrijd: een verdiende smoothie van water en tarwe.

Proficiat aan onze mannen.

Dank aan de supporters voor hun aanwezigheid.
Dank aan onze toeterman.

Dank aan de supporters, spelers en technische staf van Zandvliet Sport B voor hun fairplay en hun zeer sympathieke houding. Dat verdient een grote pluim.

Dank aan Karel en Kristel om na de wedstrijd broodjes te voorzien voor alle spelers.

Dank aan de scheids voor zijn faire, rustige en uiterste correcte leiding (als het goed is mag het ook worden gezegd). Knap gedaan.

Ploeg: