KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

SV Grasheide - KFC Tongerlo 2-6

14/01/2018 - 2de wedstrijd van het nieuwe jaar en opnieuw een topaffiche. Na vorige week de leiders van Blauberg in bedwang te hebben gehouden, vandaag tegen de nummer 2 in het klassement en daarvoor gaan we naar Grasheide. Met 33 punten doen ze 4 punten beter dan Tongerlo na 16 wedstrijden. Thuis tegen Grasheide wonnen met 4-2. Kunnen we dat herhalen?
Trainers Wim en Ruben kunnen niet rekenen op de geschorste Joren en de afwezige Jels. Jens F komt terug uit schorsing. In doel Kevin met achterin Pieter, Jasper (K) en op de backs Jannes en Niels. Het middenveld zijn Jarno, Michiel en Willem met voorin Krikke. Jens VDB en Jens F bespelen de flanken en moeten voor offensieve impulsen zorgen. Op de bank vandaag geen 2de keeper, maar 4 veldspelers. Daan, Joost, Thys en Max.
Tongerlo neemt het offensief en spreidt overwicht tentoon zonder echte kansen te kunnen noteren. De eerste mogelijkheid is voor de thuisploeg na een 10-tal minuten. Een schot met links wijkt af op een blauw-gele rug en belandt op het dak van het doel. Kevin had er nog wel bij gekund.
Net voor het kwartier geeft Niels een strakke hoekschop (de 2de van de match) op het hoofd van Jarno die mooi naar beneden kopt. 0-1 is het resultaat. Knappe goal en verdiende voorsprong. Volgens mij het eerste doelpunt van Jarno deze competitie.
Ook Grasheide is laat zich zien op corner. Een kopbal aan de eerste paal gaat voorlangs. We komen hier goed weg. Grasheide moet het van de stilstaande fases hebben met een paar grote jongens.
Een sjieke aanval van Tongerlo die begint van achteruit. Jens VDB met een voorzet naar Krikke op een 3-tal meter van de goal. Hij mist zijn controle en de bal kan worden ontzet. Had hij de bal in één tijd kunnen nemen? Een dikke kans na een knappe aanval. Tongerlo opnieuw met een vrije trap vanop 20meter. Jens VDB én Niels achter de bal. Jens met een lage schuiver, maar de keeper redt.
Tongerlo blijft de betere ploeg, maar een marge van 2 goals zou geruster zijn voor de rust.
Balrecuperatie van Pieter op onze eigen helft en inspelen op Jens VDB. Snel doorgespeeld naar Jens F die met een actie zijn man in de wind zet en opzij speelt naar Michiel die zich goed vrijloopt. Een voorzet naar Krikke aan de 2de paal en 2-0.
Nog een 5-tal minuten voor de rust en de meer geruststellende voorsprong van 2 doelpunten staat op het bord.
Niels met een vrije trap na een overtreding op Jens F op de rechterkant. Jannes loopt goed in aan de 2de paal, maar kopt over. De bal werd volgens ons nog aangeraakt, maar geen corner. Tongel staat verdiend aan de leiding na 45min.
Jasper S, onze kapitein, gaat niet terugkeren uit de kleedkamer. Hij kwetste zich na een overtreding waar de spits te fel doorging. Max is zijn vervanger achterin.
We spelen 11min en een vrije trap voor de thuisploeg net buiten de grote rechthoek. De bal wordt laag in de rechter benedenhoek gedeponeerd en 1-2.
Jens F maakt er binnen de 5min 1-3 van met een mooi schot met links. Michiel speelde hem eerst aan met een pass op maat in de diepte. Jens F met de actie en de trap en de dubbele voorsprong. Geen kans voor de keeper en een knap doelpunt.
Grasheide is wel beter dan in de eerste helft en gaat er vol voor. Achterin is het bij momenten alle hens aan dek.
Een penalty voor de thuisploeg na een ‘fout’ in de grote rechthoek. Licht toegekend naar de mening van de supporters, maar de bal ligt op de stip. Kevin pakt de strafschop. Goed gepakt of slecht gegeven?. We houden het op goed gepakt en de aansluitingstreffer voor Grasheide komt er niet.
Jens F met een schot van afstand en 1-4. Met rechts deze keer en opnieuw is de keeper kansloos. Wat een knappe goal. Ook keeper Kevin komt het veld over om Jens F te feliciteren.
Het is een dol kwartier met 4 doelpunten en een gemiste strafschop. Grasheide maakt de 2-4 na een hoekschop. De afvallende bal wordt niet goed verdedigd, maar wel goed afgewerkt. De marge gaat van 3 naar 2.
We houden er zelf de spanning in. Nog een dik kwartier te spelen. Een dubbele vervanging bij Grasheide die nog iets willen forceren.
Krikke verlaat het veld voor Thys met nog 10min op de klok.
Handspel Grasheide in de baklijn na goed doorzetten van Thys en penalty voor Tongerlo. Jens VDB plaats de bal rustig rechts naast de keeper en 2-5. Doelpunt nummer 10 dit seizoen voor Jens VDB. De marge op het scorebord is terug 3 goals.
Jens VDB en Jens F met een fraaie combinatie over rechts. De voorzet naar Michiel wordt in 2 keer afgewerkt en 2-6. Match gespeeld.
Michiel verlaat het veld voor de 16-jarige Joost die zijn debuut maakt in de eerste ploeg van Tongerlo. Proficiat Joost.
In de laatste 5min krijgt Tongerlo nog een opgelegde kans. Thys op voorzet van Jens F. Te overhaast en de bal gaat naast. Joost krijgt onmiddellijk daarna ook nog mogelijkheid met een schot aan de rand van de zestien, maar de bal gaat over.
Grasheide heeft al een tijdje de handdoek in de ring gegooid.
We stevenen af op een ruime overwinning, maar makkelijk is het niet geweest.
We handhaven ons in de top 5 met 32 punten en benen Rita Berlaar bij (match meer dan ons). Grasheide heeft nog één punt voorsprong en als we volgende week winnen van Booischot kunnen we over hen springen.
Achter ons ontstaat een klein kloofje van 4 punten.
Volgende week opnieuw een topaffiche. Supporters op post.
Komaan Tongerlo.