KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

SK Rita Berlaar - KFC Tongerlo 4-1

29/04/2018 - Match 30 en daarmee de laatste van de reguliere competitie. Tussen 2 ploegen die al zeker zijn van de eindronde. Berlaar door het winnen van de 1ste periode en Tongerlo door de 3de plaats in het klassement.
Ideale weeromstandigheden om te voetballen - het onweer bleef gelukkig uit tot later op de avond - en een uitstekende grasmat. Tongerlo zonder de geschorste Jasper S en ook Willem is er niet bij vandaag. Niels is daardoor kapitein en achterin spelen Jels en Andreas. Kevin werd vrijdag trotse papa van dochter Alisa. Proficiat Kevin en mama Karen.
De opstelling van vanmiddag: Kevin in doel, Jels, Andreas, Jannes en Niels (K). Voor deze vier Joren, Jarno en Michiel en voorin Krikke. Jens VdB en Jens F diep op de flanken. Op de bank zitten Pieter, Joost, Thys en Luka.
Het is 15min wachten op het eerste doelgevaar. Jannes half onder de bal door en daardoor een voorzet en kopbal die door Kevin van onder de lat in hoekschop kan worden gewerkt. Tongerlo heeft het meeste de bal, maar is soms te overhaast in het inspelen. Wij hebben nog geen echte kans kunnen noteren.
Een schot van Berlaar na 20min gaat voorlangs. Balverlies op het middenveld en een man meer situatie. Berlaar speelt dat goed uit en een lage schuiver in de linkerbenedenhoek laat Kevin geen kans. 1-0 achter na 22 minuten.
Dat zat eraan te komen en geen onterechte tussenstand. We moeten uit een ander vaatje tappen om aan punten te geraken vandaag.
En het antwoord laat niet lang op zich wachten. 3min later komen we op 1-1. Jens VdB gaat diep over rechts en levert een zuivere voorzet over de grond af naar Krikke die van dichtbij de bal beheerst in doel werkt. Is dit hetgene we nodig hebben?
Andreas staat goed op te letten en komt goed tussen. Berlaar met een hoekschop. En dat is altijd gevaarlijk met 2 grote voorstoppers die dan mee opschuiven.
Het blijft slordig langs de kant van Tongerlo. Vaak balverlies en dat kost energie want daardoor moeten we regelmatig terug.
Een diepe bal in de rug van Jannes. Een gemeten voorzet tussen kleine baklijn en penaltypunt, maar net iets te ver voor de inlopen spits. We komen met de schrik vrij.
Op het half uur gaan we meer en vooral rustiger voetballen. De bal laten gaan is de opdracht. Ook bij Berlaar zijn er veel slordigheden. Aan het veld kan het niet liggen.
Jens F van op rechts, samenspel met Jens VdB en een schot dat voorlangs gaat. Goed geprobeerd. Nog 10min tot de rust.
We zijn ondertussen binnen gaan zitten. Het is kouder dan verwacht buiten en de kantine in Berlaar is één en al glas - een loge, zeg maar.
Een dikke kans voor de thuisploeg wordt naast geschoten. De spits had Kevin omspeelt, maar kan met links niet meer voldoende afdrukken en schiet naast.
Krikke met een plaatsbal van aan de rand van de grote baklijn. Hij mikt te hoog. Daar ging een goede aanval aan vooraf.
De kansen nemen wat toe naarmate de eerste helft op zijn einde loopt. Beide ploegen willen met een voorsprong gaan rusten.
Te makkelijk verdedigt in onze grote rechthoek en de schietkans die daarop volgt gaat over. Het kan nu alle kanten uit. Al is een 1-1 tussenstand een juiste weergave van de wedstrijd tot dusver.
Jannes met de goede balrecuperatie. Hij kiest te snel voor een voorzet en daardoor geen vervolg.
Een minuut laten mag hij dat nog eens overdoen. Een gemeten voorzet van Jannes naar Krikke die in één tijd ..... de paal treft. Jammer, want dat verdiende meer. Goed gedaan en vooral goed gevoetbald.
We gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

Net zoals in de eerste periode komt ook de 2de helft maar moeilijk op gang. Berlaar is snediger dan Tongerlo en het wordt 2-1 na 24min. Een kopbal doelpunt na hoekschop.
En het wordt 3-1 na een lange uittrap van de keeper. De spits neemt de bal in één keer en naast Kevin in de korte hoek. Nog een dik kwartier te gaan. Is de veer gebroken?
Thys komt voor Jens F. Luka en Joost komen voor Niels en Jarno.
Het wordt zelfs 4-1 in min38. Weer een kopbal doelpunt nadat we de voorzet die daar aan voorafging niet goed kregen ontzet.
4-1 wordt ook de eindstand. Dat is een overdreven uitslag, maar waar we in de eerste helft nog een aantal kansen en een doelpunt konden noteren, toonden we in de 2de helft te weinig.
Een overdreven, maar wel terechte overwinning voor Berlaar.

Wel enigszins een teleurstellende manier om de reguliere competitie af te sluiten. Het is geen juiste afspiegeling van ons seizoen 2017/2018. We speelden een mooi seizoen. 17 overwinningen, 7 keer verloren, 6 keer gelijk en 57 punten na 30 matchen. Een positief doelsaldo van 31 en een plaats in de eindronde stijgers 4de provinciale.
Die start donderdag 3/5 in Oostmalle om 19u30. Zondag 6/5 spelen we de terugmatch in Tongerlo. KVC Oostmalle is 3de aangekomen in reeks 4A (58 punten uit 32 matchen) achter kampioen Achterbroek en KFC Olympic Essen.
Supporters, allen op post.