KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

SK Peulis - KFC Tongerlo 0-0

25/02/2018 - Na de uitspraak van de voetbalbond van afgelopen donderdag heeft Tongerlo 3 punten bijgekregen. Herenthout B had in de verloren thuiswedstrijd te veel spelers opgesteld die in een periode van 2 weken zowel bij Herenthout A als bij Herenthout B hadden gespeeld. Tongerlo diende klacht in die gegrond werd verklaard. 3 punten extra bracht ons voor aanvang van de wedstrijd tegen Peulis op de 2de plaats in de rangschikking op 2 punten van leider Blauberg met een match minder gespeeld. Mits winst tegen Peulis behielden we die plaats ook.
De verplaatsing naar Peulis is niet makkelijk. Thuis hadden we nog 3-3 gelijk gespeeld en de thuisploeg zou het ons niet kado doen.
Trainers Wim en Ruben konden geen beroep doen op Jens VDB en Pieter was onzeker voor de wedstrijd. De volgende namen stonden aan de aftrap. Kevin in doel met achterin Jannes, Niels, Pieter en Jasper (K). Op het middenveld Michiel, Joren, Willem en op de flanken Krikke en Jens F. Voorin Thys die voor het eerst aan een wedstrijd mocht starten. Op de bank broer Joost, Jens, Andreas en Jarno. Weer geen 2de doelman op de bank.
Na 7m de eerste schietkans voor de thuisploeg. Kevin gaat goed plat. De wedstrijd is in evenwicht zonder echte kansen voor beide ploegen.
Een knappe actie van Jens op het middenveld en hij bedient Krikke. Balletje terug achteruit naar Jens die breed legt voor Niels. Goed schot, maar afgeweken en corner. Zonder gevolg.
Peulis komt er soms gepast uit. Het is oppassen. Niels met een voorzet naar Michiel, maar die mist zijn controle. Jammer.
Pieter, die onzeker was voor de wedstrijd, wordt vervangen door Jarno. We spelen een dikke 10 minuten. Joren schuift een plaats achteruit en Jarno komt op het middenveld.
Krikke op snelheid na een goede pas van Willem. Voorzet met rechts naar Michiel, maar die mist zijn controle en weg is de kans.
Thys dan die diep gaat op links. Hij haalt de achterlijn, zoekt en vindt Jens die zijn schot kraakt. De bal gaat over. We zijn de betere ploeg.
De omstandigheden zijn goed om te voetballen. Het veld is niet (meer) bevroren en er schijnt een aangenaam zonnetje. De wind zorgt ervoor dat het koud aanvoelt.
We laten de bal goed rondgaan en vinden steeds de vrijstaande man. Thys komt een voetlengte tekort na een kopbalpas van Jannes. De keeper raapt op.
We zijn de betere in het spel, maar dat laat zich (nog) niet zien op het scorebord. We spelen een dikke 20min.
Willem zet goed druk en verovert de bal. Snel diep op Krikke die de bal vrijkapt naar zijn rechtervoet. Een verdediger zit ertussen. Schieten met links had gekund. Een goede mogelijkheid.
Een voorzet dan van Jens vanop rechts. Thys en de ingeschoven Niels kunnen net niet bij de bal. Echte kansen zijn schaars, we spelen een half uur.
Michiel met een slim balletje op Thys, maar net buitenspel. Een correcte beslissing.
Nog 10min tot de rust. Kunnen we voor de rust scoren?
Een dubbelpas tussen Jens en Thys in de grote rechthoek en een schot van Jens. Van te schuin om de keeper te verontrusten.
Een strakke voorzet van Niels naar Thys. Die probeert te verlengen naar de meegeschoven Jannes, maar die kan er net niet bij. We naderen de rust. Het blijft 0-0.
Wat brengt de 2de helft?
Geen wijzigingen bij de rust.
Peulis start goed en breekt snel uit. Jasper staat goed te verdedigen en de prima teruggelopen Willem ruimt op. We beginnen stilaan te geloven dat de ploeg die scoort ook wint vandaag.
Twijfelachtig buitenspel van Niels. Veel protest, maar een scheidsrechter zonder lijnrechters krijgt krediet. Het wordt wat zenuwachtig, maar daar is geen enkele reden toe. We zijn een kwartier bezig in de 2de helft.
Een doelpunt zou rust kunnen brengen. Een dikke kans voor Peulis. De bal op de borst en daarna een volley, net naast. Er wordt een corner gegeven dus daar zat blijkbaar nog een Tongels been tussen.
Er wordt onterecht buitenspel gefloten na een diepe bal op Jens. Dit was (weer) niet correct. Geel voor Joren na een overreding net over de middenlijn. We zijn 20min ver in de 2de helft.
Jannes zet zich door. Zijn voorzet wordt onderschept.
We zijn opnieuw de betere ploeg na een goede start van Peulis. Kunnen we de ban breken en een doelpunt maken? Een schot van afstand gepakt door de keeper. Goed gedaan van de keeper.
Thys diep op snelheid en hij zet zijn man goed weg. Schot met links tusssen de palen, maar een voetveeg van de keeper voorkomt een doelpunt. Goed gedaan en weer goed gepakt.
Nog een dik kwartier te spelen. Een schietkans voor Peulis van aan de grote rechthoek. Rechts naast het doel van Kevin. Diegene die scoort wint de wedstrijd, maar dat hadden we al eens gezegd, geloof ik.
Peulis met een paar mogelijkheden, maar geen echte kansen. Blijven voetballen is de boodschap.
Thys verlaat het veld voor Andreas nog een kleine 10min. Jens met een vrije schop naar Joren, maar die kopt naast.
Een voorzet vanop links links dan, maar de keeper kan er nog net een hand tussen steken.
We zitten in de laatste 7min en Jens wordt getorpedeerd net voor de grote rechthoek als hij diepspurt met een 2-tal Peulis verdedigers. Een rode kaart en vrije trap. Niels achter de bal, maar een schot kopt er niet. Er mag veel te snel worden ingelopen als Jens opzij legt voor Niels. Niels kan de bal zelfs niet eerst raken om te trappen. Een rechtstreekse poging had wellicht beter geweest, maar zo snel uitlopen en dat laten passeren hebben we zelden gezien.
We zitten in de slotfase als Joren en de keeper met de hoofden tegen mekaar knotsen. Beiden bloeden aan het hoofd/aangezicht en verzorging is nodig.
Joost komt nog voor Michiel. We zitten in de extra tijd.
Het blijft 0-0 en spelen opnieuw gelijk tegen Peulis. Een score die we dit jaar nog niet gehaald hebben (?). Tongerlo wel de betere ploeg en de betere mogelijkheden, maar geen doelpunten.
In de stand blijven we 2de Rita Berlaar verliest met 4-0 op het veld van Wiekvorst en Booischot is met 0-7 (?) onderuit gegaan in Grasheide.
We hebben nu 48 punten uit 23 wedstrijden. Een fantastisch resultaat tot dusver. Volgende week thuis tegen Beerzel.
Komaan Tongerlo !!!