KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

KSK Wavria B - KFC Tongerlo 0-4

28/01/2018 - Eén van de verste verplaatsingen dit seizoen naar Onze-Lieve-Vrouw Waver. Tegenstander KSK Wavria, de voorlaatste in het klassement en een ploeg waar we in de heenronde nog 1-0 tegen verloren. De voorlopig enige overwinning van Wavria. Een motivatiespeech was dus niet echt nodig voor de wedstrijd. Tongerlo heeft met 7 op 9 een knappe reeks neergezet en wil daar vandaag een vervolg aan breien. 10 op 12 geeft ons recht op een 2de plaats in het klassement. Blauberg verloor gisteren verrassend van Heultje met 0-3, Grasheide verloor en vanmiddag bekampen Booischot en Rita Berlaar mekaar. Mits winst konden we dus een goede zaak doen, zoals dat heet.
Op één na dezelfde opstelling als vorige week. Kapitein Jasper S speelt niet en wordt achterin vervangen door Jels. Willem Boeckx zit nog in de examens en speelt ook niet.
Trainer Wim zet volgende 11 spelers aan de aftrap. In doel Kevin, achterin Pieter, Jels, Jannes en Niels (K). Op het middenveld Jarno, Joren en Michiel. Voorin Krikke met in steun Jens VDB en Jens F.
Op de bank 4 veldspelers. Max, Thys, Andreas en Jens VN. 3 Jensen in op het wedstrijdblad en voor Jens VN zijn debuut bij het eerste elftal. Proficiat Jens.
De scheidsrechter in het fluogeel fluit de wedstrijd op gang. Een groot veld en een strakke wind in de lengte over het veld, maar wel een goede grasmat om op te voetballen.
De eerste kans is voor de thuisploeg na 2min. Kevin wil een lange bal onderscheppen, maar komt te laat met zijn interceptie. De teruggespurte Jels voorkomt met een sliding de 1-0. De bal gaat nog tegen de paal buiten.
Niet veel later weer een gevaarlijk standje voor het doel van Tongerlo. Het is weer Jels die de bal kan onderscheppen en een aanval op gang brengen.
Wavria heeft een paar vinnige spelers op het middenveld en maakt het ons moeilijk. KFC Tongerlo krijgt de bal en Wavria loert op de counter door snel om te schakelen.
Tongerlo is de betere ploeg, maar is slordig in het rondspelen van de bal. Er gaat in de opbouw altijd wel iets mis. Of verkeerd inspelen of een been van de tegenstander dat in de weg zit.
Jens F gaat diep en levert een voorzet af. Nog net een verdedigend been voor de inlopende Krikke. Kunnen we de score openen?
Niels met een hard schot op de voeten van de doelman. We spelen bijna een half uur.
Michiel onderschept het leer op het middenveld. Hij speelt breed in op Jens F. Die gaat zijn man voorbij en snijdt naar binnen. Vanop de grote 'carré' gaat hij zijn kans met links en 0-1. Proper in de linker bovenhoek . Knap doelpunt Jens F. Is dit het doelpunt dat wwe nodig hadden? Wel een ideaal moment zo een paar minuten voor de rust. Nog 5min voor de rust.
Joren wint vrijwel elk duel dat hij aangaat en zet zich sterk door. Hij vindt Jens F die naamgenoot Jens VDB bedient. Een gemeten voorzet naar het hoofd van Jarno, maar die besluit langs de verkeerde kant van de paal. Goede kans Tongerlo na een goed opgezette aanval.
Weer een diepe bal van Joren op Jens F. Mannetje voorbij en breed voor doel naar Jannes en 0-2. Een knappe en snelle aanval en een geruststellende marge van 2 doelpunten.
Wavria blijft goed meevoetballen en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Jels met een goede tussenkomst. Heel erg nodig.
Het wordt 0-3 via Krikke als hij van dichtbij de bal netjes binnentikt. Jens F wisselt van kant naar Jens VDB. Een gemeten balletje op Krikke en 3 goals verschil.
Jannes is aan een sterke match bezig en trekt zich nog eens op gang. Een knappe en gemeten voorzet naar Krikke die kan koppen, maar net over het doel. Jammer.
Krikke mag door nadat hij de bal krijgt in buitenspelpositie. Hij stormt alleen op de keeper af, maar maakt geen 0-4. Een opgelegde kans heet zoiets.
Wavria dan met de voor hen beste kans van de wedstrijd. Pieter voorkomt met een ultieme sliding de eerredder voor Wavria.
Een dubbele vervanging bij Tongerlo. Max en Jens VN voor Joren en Pieter.
Het debuut voor Jens VN. Het wordt niet veel later dan toch 0-4 na een mooie pass van Jens VN naar de diepspurtende Jannes. Hij maakt meters en zet voor naar Krikke en Jens F die goed gevolgd zijn. Het is uiteindelijk Jens F die de 0-4 op het bord zet. 2de doelpunt van de middag voor Jans F. Nog een kwartier te spelen.
Jannes met de kans op zijn 2de doelpunt. Zijn schot gaat tegen de lat en over het doel. Hij verdiende wel een 2de goal.
Niels verlaat het veld voor Andreas.
Weer een goede pass van Jens VN op Jannes. Een copie van de aanval die het 4de doelpunt inleidde. Krikke en Jens F staan klaar voor doel, maar die laatste kraakt zijn schot en weg kans. Kunnen we de 5de nog maken?
Max krijgt de gele kaart met nog 5min te gaan. Kans na kans nu voor Tongerlo. Jens VDB besluit recht op de keeper als hij de bal krijgt van Krikke. Jammer.
Krikke dan met een schot in de armen van de doelman. Die 5de wil er niet in.
En het blijft bij 0-4. Een verdiende overwinning voor Tongerlo, zonder goed te spelen. Althans vorige week speelden we betere voetbal, maar het resultaat telt.
Tongerlo pakt opnieuw 3 punten en nestelt zich op de 2de plaats. Booischot heeft gewonnen van Berlaar (3-2) en blijft net achter ons.
Komaan Tongerlo.