KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

KFC Tongerlo - Wiekevorst Sport 2-1

18/02/2018 - Eind oktober werd het 1-1 in Wiekevorst tegen een moeilijke tegenstander. Geen sinicure vandaag om proberen te 3 punten thuis te houden. Extra stimulans vandaag zijn de biefstukken na de match van Kris Belleman.
Trainer Wim brengt volgende 15 namen aan de aftrap. Clement zet ze op het wedstrijdblad. Kevin in doel, Niels, Jannes, Pieter en Jasper (K) achterin. Op het middenveld Willem, Joren en Michiel. Vanop de flanken Jens F en Jenns VDB en voorin Krikke. Op de bank 4 veldspelers: Jens VN, Thys, Andreas en Jarno.
We zijn nog maar net bezig en al meteen een dot van een kans voor Tongerlo. Na een vlotte combinatie krijgt Niels de mogelijkheid ons op 1-0 te brengen. Geen doelpunt. Jammer, want dat had de ideale start geweest. Wiekevorst laat de bal aan Tongerlo en die laten we dan ook bij momenten goed rondgaan. Een laagstaande winterzon zorgt voor aangenaam voetbalweer.
Een eerste kans voor Wiekevorst als Jannes wegglijdt en de bal verliest. Kevin staat pal en laat zich niet verassen wanneer ze hem proberen te lobben.
Jens F zet zich door en legt voor doel. Krikke én Jens VDB komen met hun sliding net te kort om in doel te verlengen.
We spelen 20minuten en geven meer ruimte op het middenveld. Wiekevorst komt wat beter in de wedstrijd.
Pieter met een noodzakelijke en loepzuivere tussenkomst.
Krikke met een schietkans van aan de rand van de grote baklijn. De bal gaat links over de kruising. Goed geprobeerd.
We blijven de combinatie zoeken en drukken de bezoekers weer op hun eigen helft.
De bal gaat soms te snel diep en daarom te overhaast. Een voorzet van Niels naar maatje Joren. Die moet naar rechts uitwijken en zet voor naar Krikke. Krikke met de controle, de passeerbeweging en handspel. Penalty dus en een terechte beslissing.
Jens VDB achter de bal. Hij kiest voor de rechterbenedenhoek, maar ook de keeper maakt die keuze en stopt de penalty. Geen 1-0 op 15min van de rust.
2 keer Michiel van dichtbij, twee keer op de keeper. Een schot van Niels op de vuisten van de doelman. Jens F gaat zijn man voorbij en legt achteruit. De bal kan niet worden beroerd. Een belegering van het doel van Wiekevorst, een resem aan kansen, maar voorlopig geen doelpunten. Wiekevorst heeft geluk trouwens nog met 11 spelers op het veld te staan na een gemene overtreding in de eerste 5min van de wedstrijd.
Wéér Tongerlo en wéér voorlangs. Kunnen we de ban breken in de laatste 5min van de eerste helft? EN JAWEL. We worden op onze wenken bediend. Jens F op slag van rust met de OVERverdiende 1-0 op pas van Jens VDB. In de fase vooraf was de bal al tegen de paal gegaan.
We rusten met 1-0, maar de match had op basis van de kansen al beslist kunnen (moeten) zijn.
We zijn net bezig met de 2de helft en Jens F maakt er 2-0 van. Een prima dubbelpas met maatje Jens VDB lag aan de basis van de kans en Jens F schuift netjes onder de keeper. Een knappe aanval en een marge van 2 doelpunten.
Wiekevorst laat van zich spreken via een afgeweken schot dat maar net naast de paal buiten gaat. Hier had Kevin niet bijgekund.
Dan volgt een zware overtreding van de bezoekende kapitein op Joren en terecht rood. We spelen net geen 10min in de 2de helft. Er volgt een klein opstootje, maar iedereen kan zijn cool bewaren. De scheidsrechter houdt het zeer goed onder controle en stuurt de speler terecht naar de kleedkamer. En ja, Joren, die kan gelukkig zonder kleerscheuren verder.
Ondanks het overtal komt Wiekevorst 1-2. Balverlies op de rechterkant, de spits gaat door komt naar binnen en schiet van buiten de rechthoek. Kevin raakt het schot nog, maar kan niet in hoekschop duwen. 1-2, se spelen 20min in de 2de helft.
Bijna de 3-1 via Jens F. Weer mooi samenspel tussen Joren en Jannes op rechts. De bal achteruit van Jannes op Jens F die in één tijd de paal treft. Volgens ons zat de keeper er ook nog aan, maar de scheids geeft geen corner. Bijna een 3de doelpunt voor Jens F.
Een korte hoekschop voor Tongerlo via Jens VDB en Niels. Een laag schot aan de eerste paal en de zoveelste corner.
Wiekevorst laten lopen is de boodschap en dat doen we dan ook. Willem met een schot, maar die raakt de bal slecht en zijn schot gaat hoog over. Wel een knap opgezette aanval alweer. Een 3de goal zou rust brengen jongens.
Niels met een kans oog in oog met de keeper, maar die laatste redt met de voeten. Niels kreeg de kans na een mooie dubbelpas met Krikke op de rand van de baklijn.
Jarno heeft zich warmgelopen en staat klaar om Michiel te komen vervangen (min 75). Ook Wiekevorst wisselt.
Jens VDB trekt zich op gang en zet voor naar Krikke. Die gaat alweer gepast plat en voorkomt dat Krikke aan de bal kan.
Weer een voorzet van Jens VDB en Krikke net niet. In dezelfde fase Joren met een voorzet en Krikke in één tijd met links, gepakt in 2 keer door de keeper.
Weer een vervelende overtreding op de hakken van de spurtende Jens F. Geel is het logische gevolg. We zijn het laatste kwartier ingegaan en opnieuw hoekschop Tongerlo. Jannes met een schot 2 meter naast de kruising.
Wiekevorst komt nog zelden voorin, maar het blijft opletten. De bal het werk laten doen en Wiekevorst laten lopen.
Thys maakt zijn opwachting voor de moegestreden Krikke (min 82).
Jens VDB komt net een stapje tekort om af te werken. Hij kreeg de bal van Willem na goed stoorwerk van Thys.
Jens F gaat zijn man voorbij en geeft een voorzet naar de 2de paal. Net te ver voor Jens VDB en doeltrap.
Andreas komt Niels aflossen. Nog een paar minuten te spelen. Dit geven we niet meer uit handen!
Of toch? Kevin gaat goed in de voeten en klemt de bal. Heel erg nodig.
We winnen heel verdiend met 2-1. Een wedstrijd waarin we meer kansen afdwongen dan tegen Putte B vorige week, maar aanzienlijk minder efficiënt waren.
Hetgeen dat telt zijn de 3 punten vanmiddag want daar was geen discussie over.
KOMAAN TONGERLO !!!!
En de biefstukken? Die hebben gesmaakt heb ik me laten vertellen.