KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

KFC Tongerlo - VC Rijmenam 3-1

08/04/2018 - Na 2 weken onderbreking kon KFC Tongerlo opnieuw de wei in voor de inhaalwedstrijd tegen VC Rijmenam. Een tegenstander waar in de heenronde van gewonnen werd. Een belangrijke match ook voor de plek in de rangschikking.
Trainer Wim kon geen beroep doen op de gekwetste Joren en ook Jels was niet beschikbaar. Hij liet volgende jongens aantreden. In doel Kevin, met achterin Jannes, Andreas, Japser S (K) en Niels. Op het middenveld Jarno, Willem en Michiel. In de spits Krikke met op de flanken Jens VdB en Jens F. Op de reservebank Thys, Lucas, Jens VN en de herstelde Pieter.
De eerste aanval van Rijmenam en meteen een doelpunt. Een vrije trap van de keeper wordt verlengd en Jasper S met een halve tussenkomst. De spits komt daardoor in balbezit, krijgt de tijd om te draaien en schiet raak in de korte hoek. Geen kans voor Kevin. Een 'valse' start. Binnen de minuut maken we 1-1 met een treffer van Jens VdB zijn 12de doelpunt van de campagne. De match kan opnieuw beginnen, we spelen nog maar 5 minuten.
Een snelle aanval van Tongerlo via Jens F naar Jens VDB. Zijn lage voorzet achteruit wordt door Michiel knap verlengd en raakt de verste paal. Pech. De volgende aanval is ook voor Tongerlo. We kiezen resoluut voor de snelle tegenaanval. Jens VdB naar Jens F die in één keer uithaalt op de uitkomende doelman en geen doelpunt. Jammer en goed geprobeerd.
We claimen een 2de doelpunt, we spelen een klein kwartier.
We waren de afgelopen 5 minuten de betere ploeg, maar Rijmenam heeft ondertussen het evenwicht hersteld. De bezoekers komen er af en toe gevaarlijk uit.
Het is rommelig (door de staat van het veld) en tot aan de drinkpauze (na 30min) kunnen we geen kansen meer noteren.
Minuut 37 en we komen op een 2-1 voorsprong. Jannes - met griepklachten - kopt een voorzet van Jens F binnen aan de 2de paal. Jens F kon voorzetten na goed stoorwerk en balrecuperatie van Willem B, de bedrijvigste bij Tongerlo in de 1ste helft.
Opnieuw een hoge voorzet aan de 2de paal naar Jens VbB die kopt en de verste hoek opzoekt. De keeper kan nog net in hoekschop duwen. We gaan rusten met een verdiende 2-1 voorsprong.
Na 5 minuten een 2de treffer voor Jens VdB (zijn 13de). Hij kan van dichtbij binnenkoppen op een gemeten voorzet van Niels na een knappe opening van Jens F. We staan 3-1 voor met nog 40min te spelen.
Krikke schiet net naast van aan de grote rechthoek nadat hij de bal mooi achteruit gespeeld krijgt van Jens F. Bijna 4-1.
Rijmenam met een mogelijkheid wanneer Andreas uitschuift en Jasper S onder de bal doorgaat. De spits besluit naast.
Daarna wordt een doelpunt van Rijmenam terecht afgefloten wegens buitenspel. We moeten weer een tandje bijsteken.
De scheids ziet een buitenspel van Michiel door de vingers en hij kan alleen op de doelman af. In plaats van zelf te proberen legt hij de bal opzij naar Jens VdB, maar te ver en weg kans.
Jens F dan in de diepte, maar hij mist zijn controle en kan zich niet verder doorzetten.
Jens VdB na een goede pas van Willem die in balbezit kwam na een voorzet naar Jens F. Willem kapt zich vrij en schiet met links net naast.
Jens VdB diep op rechts en voorzet naar de 2de paal. Krikke kopt maar kan geen kracht zetten. Willem stond wellicht beter opgesteld in zijn rug.
Kevin met een zeer knappe (en noodzakelijke) tussenkomst op een inzet van dichtbij. Hij voorkomt de aansluitingstreffer.
Nog een kwartier.
Jens F met een gekraakt schot na afleggen van Krikke. Tongerlo met een dubbele vervanging. Thys en Jens VN komen voor Michiel en Krikke.
Nog een 10min en 3-1 voor.
Lucas komt voor Niels, nog een paar minuten.
Willem schiet nog voorlangs na een mooi balletje van Thys. Jammer want Willem verdient een doelpunt.
We winnen met 3-1 tegen een stugge tegenstander. Een verdiend resultaat. Tongerlo wint de voorlaatste wedstrijd van de 2de periode en nestelt zich op de 3de plek.
Booischot won zijn inhaalwedstrijd ook en blijft voor Tongerlo op de 2de plaats.
We staan nu 3de met 54 punten uit 27 matchen op 5 punten van Blauberg. Booischot staat 2de met 58 punten. Belangrijk is dat we 6 punten voorsprong hebben op de 4de Berlaar, 7 punten voor op Beerzel en 9 op Grasheide. Peulis en Oevel volgen op 9 punten. Er zijn nog 3 matchen te spelen. Volgende week de derby in Heultje en dan thuis tegen Oevel en Berlaar.
Als we 3de blijven spelen we de eindronde. Komaan Tongerlo !!!