KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

KFC Tongerlo - KVC Booischot 4-2

21/01/2018 - Vorige week nog tegen de 2de in de rangschikking en vandaag opnieuw tegen de nummer 2. Hoe kan dat? Grasheide verloor een plaats en door de winst van Booischot kwamen zij op hun beurt op de 2de plaats.
De 3de van cruciale wedstrijden voor Tongerlo. Cruciaal in die zin dat we mits een goed resultaat voeling bleven houden met de kop van de rangschikking. 2 weken geleden gelijk tegen Blauberg, vorige week winst in Grasheide en vandaag tegen Booischot op een zéér zwaar veld.
We hebben geen goede herinneringen aan de confrontatie met Booischot uit de heenronde. 6-1 werd het toen en reden genoeg om iets recht te zetten.
Trainers Wim en Ruben kunnen niet rekenen op Willem (studeren), maar wel op Jasper S, onze kapitein is dan toch fit geraakt nadat hij vorige week uitviel na 45min.
In doel Kevin met achterin Pieter, Jasper (K) en op de backs, Niels en Jannes. Op het middenveld Jarno, Joren (terug uit schorsing) en Michiel. Voorin Krikke met de steun van Jens VDB en Jens F. Op de bank zitten Jels, Andreas, Thys en Guillaume Peeters, die zijn debuut maakt bij het eerste elftal. Proficiat Guillaume.
Tongerlo neemt de beste start. Jens VDB bedient Jannes op snelheid (dat heeft hij graag). Die maakt meters en speelt in op Krikke. De laatste verdediger zit er nog tussen met een ultieme sliding, maar in de voeten van Jens F. Die neemt het geschenk in ontvangst, omspeelt rustig de doelman en zet de 1-0 op het bord. We zijn goed begonnen. De wedstrijd is nog maar 2 minuten aan de gang.
Na de regen van de afgelopen dagen ligt het veld er zwaar en moeilijk bespeelbaar bij. Maar dat geldt voor beide ploegen natuurlijk.
Niels met balrecuperatie ter hoogte van de middenlijn. Snel diep op Jens F die vlot zijn mannetje voorbij gaat en voorzet met links. Krikke staat goed opgesteld, maar kan de bal net niet beroeren. Mooie actie en tegenaanval van Tongerlo.
Booischot laat zien waarom ze 2de staan in het klassement. Een goede ploeg met een aantal sterk voetballende jongens. Ze trekken ten aanval en zijn op corner een paar keer dicht bij een doelpunt.
Booischot is een fysiek sterke ploeg en daarom zijn stilstaande fases te vermijden. We komen een paar keer met de schrik vrij.
Michiel met een mogelijkheid tot schot van dichtbij het doel. Hij krijgt de bal vanop rechts aangespeeld en besluit in één tijd op doel te schieten. Goed gedaan, maar de bal gaat via een verdedigend been in corner.
Een voorzet van Booischot naar de 2de paal. Kevin komt maar kan niet voorkomen dat de spits kan koppen. De bal gaat naast. Een heet standje.
Weer Booischot met een goede kans, maar opnieuw Kevin die er goed bij zit en de zoveelste corner voor de bezoekers. Dat zou al wel eens de 10de van de match kunnen zijn in 20min tijd.
Tongerlo laat ook van zich horen en zet een knappe aanval op via Jens VDB en Jannes. Jannes gaat de keeper voorbij, zet voor, maar een sliding voorkomt een doelpunt. Jammer, want een 2de goal zou zekerheid (?) brengen.
KVC Booischot is de betere in het samenspel, ontwikkelen druk, maar Tongerlo heeft de beste kansen.
Booischot houdt druk naar voren en maakt het ons moeilijk om uit te verdedigen. Uiteraard zit ook de staat van het veld daar voor veel tussen.
De bezoekers hanteren vaak de lange bal en daar blijven ze gevaarlijk mee. De 2de bal is meestal voor ons en daardoor geen echte doelkansen voor de bezoekers uit Booischot.
Kunnen we een geruststellende 2de goal maken voor de rust? Een uitsluiting voor Booischot. Zij moeten verder met 10 nadat de noodrem wordt gehanteerd op de doorgebroken Jens VDB.
Net voor de grote rechthoek en een vrije trap op een niet onaardige plaats. Niels achter de bal en hij zet met een strakke schuiver rechts in de benedenhoek de 2-0 op het bord.
Zeer beheerst en vooral goed getrapt van Niels. Geen kans voor de keeper. We gaan rusten met 2-0.
Booischot met een dubbele versterking na de rust. Het eerste kwartier passeert zonder echte kansen. Andreas komt na 15min de licht geblesseerde Jens VDB (lies) vervangen en hij staat nog maar net op het veld of Booischot maakt met een knap schot van afstand de aansluitingstreffer. Booischot komt via zijn aanvoerder terug van 2-0 naar 2-1, een wereld van verschil want Booischot gelooft er weer in.
Tongerlo neemt het commando over en trekt naar voren. Niels opnieuw met een schietkans maar de bal gaat hard naast tegen de reclameborden.
We komen zeer goed weg wanneer een kopbal van de bezoekers net voorlangs gaat op een voorzet vanop rechts.
We spelen 20min in de 2de helft. De marge is 1 en Booischot blijft er met 10 man in geloven. Een 3de goal zou rust kunnen brengen.
Het tegenovergestelde gebeurt. Booischot komt op gelijke hoogte na een snelle tegenaanval. Een diepe bal over links en de voorzet op maat wordt droogjes in de verste hoek gedeponeerd. 2-2 en weg de voorsprong.
Nog een kwartier te spelen. Kunnen we opnieuw de overhand nemen en 3 punten pakken?
Tongerlo met 2 goede kansen via Jannes. Eerst met een deviatie en daarna met een schot. Het wordt geen doelpunt en daarom 2-2. De tijd begint te dringen, maar het kan 2 kanten op.
Nog 10min en Booischot met een kopbal die maar net over gaat.
Het is belangrijk te blijven combineren en Booischot te laten lopen. We staan ten slotte met een mannetje meer.
Niels met een voorzet naar Jannes. Zijn kopbal gaat maar net over. Jels vervangt Pieter en Thys komt voor Krikke.
Tongerlo breekt de ban en Jarno maakt de 3-2. Vorige week ook al een belangrijke goal met de kop.
Een voorzet van Jens F wordt van richting veranderd en komt voor de voet van de goed ingeschoven Jarno en die twijfelt niet. De voorsprong staat weer op het bord.
Met 11 tegen 10 moeten we dit nu vasthouden. Kevin voorkomt de gelijkmaker met een voortreffelijke parade. Booischot forceert 3 corners op rij.
We houden stand en houden de voorsprong. Joren met krampen met nog een paar minuten te spelen.
Niels maakt zijn 2de van de middag met een prachtig doelpunt. Booischot neemt vol risico en ook de keeper is mee naar voren bij een stilstaande fase. Tongerlo werkt weg en komt er snel uit via Thys. De keeper spurt terug naar zijn eigen doel en onderschept de bal. Hij tracht de bal over de zijlijn te werken, maar niet hard genoeg. Niels is goed mee opgeschoven op links en lobt de bal vanop 30m heerlijk in doel. 4-2 en game over. Knap gedaan Niels.
4-2 is ook de eindstand en we sluiten een spannende match tegen een goede ploeg af met 3 punten.
7 op 9 tegen de top 3 in het klassement en we handhaven ons in de top van het klassement. Berlaar heeft evenveel punten als Tongerlo na de winst tegen Grasheide vanmiddag, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.
Komaan Tongerlo.