KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

KFC Tongerlo - KFC Herenthout B: 1-2

04/02/2018 - Voor het eerst sinds lang weer om 15u ipv 14u30. Redelijke weersomstandigheden vandaag. Het is te zeggen. Het regent eens een keer niet en het veld ligt er droog bij. Wel een strakke wind over de lengte van het veld en net boven het vriespunt. Herenthout is één van de betere ploegen waar we dit jaar tegen gespeeld hebben. De wedstrijd ginder werd gewonnen met 0-3, maar zoals gezegd tegen een goede tegenstander. Herenthout wisselt regelmatig spelers uit tussen het A-elftal in 2de Provinciale en het B-elftal in 4de provinciale. Ook vandaag staan er 3 spelers aan de aftrap die gisteren met het A-elftal hebben aangetreden.
Trainer Wim kan opnieuw een beroep doen op Jasper en Willem (die op de bank start). In doel Kevin met achterin Jasper (K), Pieter, Niels en Jannes. Op het middenveld Joren, Jarno en Michiel. Voorin Krikke en op de flank Jens F en Jens VDB.
Bankzitters zijn Giel, Jels, Thys en Willem.
We starten tegen de wind in want bij de toss wordt er van kant gewisseld. Na 4min 0-1 voor de bezoekers na een verkeerde terugspeelbal van Joren. Kevin komt daardoor oog in oog met de spits die niet twijfelt en beheerst de bal in de linker benedenhoek plaatst. Geen goede start.
Joren met een schietkans van aan de grote rechthoek. Jens F zette de bal voor en na slecht ontzetten komt de bal bij Joren. Zijn schot is iets te overhaast en gaat over.
Opnieuw Tongerlo en opnieuw Joren. Hij kopt aan de 2de paal, maar in de handen van de keeper.
Toch wel moeilijke omstandigheden met die felle wind. Herenthout speelt op het scherp van de snee en wint momenteel meer duels dan Tongerlo. Ze zetten hoog druk en we raken moeilijk voorin.
Na 20min een kans voor Jens VDB die zich goed doorzet in een rechtstreeks duel. Hij blijft overeind en gaat zijn kans, de keeper is gezien, maar op de doellijn redt de verdediger met een ultieme sliding. De hoekschop levert geen gevaar op.
De match blijft intens en we moeten blijven oppassen voor snelle tegenprikken.
Tongerlo wordt beter en trekt naar voren. Opnieuw Jens VDB maar de bal botst ongelukkig op zijn knie buiten. We spelen bijna een half uur.
Joren met een knappe lange bal op Jens F. Mannetje voorbij en een gemeten voorzet naar Krikke aan de eerste paal. Zijn kopbal gaat over. Hier zat meer in!
Weer Tongerlo over links. De hoge voorzet van Niels wordt slecht verwerkt door de keeper, maar gelukkig voor hem kan Tongerlo niet bij de afvallende bal. Weg kans.
Niels met een vrije trap op het hoofd van Joren. Goed gekopt maar recht op de doelman. Jammer. Goed gedaan. We verdienen een doelpunt.
Maar dan komt Herenthout op 0-2 na een vrije schop. De bal wordt eerst verlengd wordt en daarna overhoeks ingekopt. Net naast de paal binnen en geen kans voor Kevin.
Nog een paar minuten voor de rust en ipv 1-1 wordt het dus 0-2.
En bijna 0-3. De bal wordt onbegrijpelijk over geschoten van zeer dichtbij. We komen goed weg anders was het over en out.
We gaan dus rusten met een achterstand van 0-2. Herenthout is vinniger en wint te vaak de 2de bal. Kunnen we dot nog rechtzetten in de 2de helft?
Willem vervangt Jarno bij de start van de 2de helft.
Een vrije trap van Jens VDB die scherp voor doel wordt gegeven. Jannes mist op een haar na zijn kopbal. Weer een goede kans, maar geen doelpunt. We gaan wel vol voor de aansluitingstreffer.
Jens F deze keer met een opgelegde kans. Krikke krijgt de bal diep. Hij speelt achteruit op Jens F, maar die besluit over. Dit was dé kans op de 1-2. We spelen een klein kwartier in de 2de helft.
Weer Tongerlo via Michiel die Jens F bedient op rechts. Jens geeft voor doel, maar in de handen van de keeper. Weer een goede kans.
Komaan Tongerlo. Nog een half uur. Gele kaart Jasper en gele kaart Pieter.
Herenthout heeft nog weinig kansen en ondergaat het spel. Nog 20 minuten en Thys komt voor Pieter. We dringen aan maar komen niet tot uitgespeelde kansen.
Jens VDB schiet over. Een voorzet had gekund en wellicht meer gevaar opgeleverd. Herenthout komt niet meer voorin. Tongerlo speelt overhaast en onzorgvuldig.
Een dosis pech is ook ons deel. De bal gaat net voorlangs. Een hoekschop wordt niet gegeven.
Jels komt voor Michiel en we hijsen ons op 1-2 met een goal van Thys. Eerst was er nog een kans voor Jannes die gepakt werd door de keeper, maar op voorzet van diezelfde Jannes kan Thys met rechts hoop brengen.
De 90min zijn wel gespeeld. Het is alles of niks.
Het blijft 1-2 en we pakken geen punten vandaag. Jammer want Booischot en Berlaar winnen hun wedstrijd wel.
Veel goede wil vandaag, maar te weinig om echt aanspraak te maken op winst. Een gelijkspel hadden we wel verdiend.
We houden 38 punten en zakken een plek in het klassement.
Komaan Tongerlo.