KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

KFC Tongerlo - K Immervoort FC 1-2

18/03/2018 - Van de 5 wedstrijden die deze competitie nog in petto heeft voor ons zijn er nog 3 derby's. Vanmiddag komt Immervoort op bezoek en daarom organiseren we onze jaarlijkse sponserdag. Een succes toch wel want er komen bijna 100 mensen genieten van een kaas en wijnmiddag. Niet enkel sponsors zijn uitgenodigd, ook onze oud-bestuurleden en de gemeentelijke politieke mandatarissen kregen een uitnodiging en gingen daar graag op in.
Sinds een paar jaar betekent sponsordag ook een voormatch. Oud-Tongerlo neemt het op tegen FC Verachtert (4-1). Een volle kantine is het resultaat.
De derby tegen Immervoort is er eentje met extra dimensies. 1/ Trainers Wim en Ruben hebben daar een geschiedenis, 2/ we speelden in de heenronde 3-3 gelijk en 3/ bij winst waren we zeker van een plaats in de eindronde. Volgende namen stonden aan de aftrap. Kevin in doel, achterin Jels en Jasper (K) met Niels en Jannes op de flanken. Op het middenveld Joren, Michiel en Willem. Voorin Krikke en op de flanken Jens F en Jens VDB. Op de bank Jarno, Andreas en de broers Verlinden (Thys en Joost).
Het start heftig zoals het een derby betaamt. Immervoort opent de score na een dik kwartier. Balverlies Tongerlo op het middenveld na een misverstand en er wordt snel diep gespeeld. De vrije man aan de 2de paal wordt gezocht en gevonden. Het schot wijkt af en via de kluts kan de spits van dichtbij binnen tikken. 0-1 achter en een slechte start.
Tongerlo met een goede voorzet van Jens F. Een verdedigend hoofd net voor dat van de inlopende Jannes. Onmiddellijk daarna Jens VDB met een lage voorzet naar de 2de paal. Jens F in één tijd met links naast en over het doel. Goede aanval en goed geprobeerd.
Net daarvoor was het bijna 0-2 als een pass op het middenveld ongelukkig op de rug van de scheids komt en in de voeten van een speler van Immervoort. Die lanceert zijn ploegmaat en die kan alleen op Kevin af kan gaan. Kevin gaat goed in de voeten en voorkomt een dubbele achterstand. Hier komen we goed weg.
Tongerlo met een bijna kans voor Jannes. De voorzet van Jens VDB die daaruit volgt wordt opgeraapt door de doelman.
Immervoort speelt met veel volk achter bal, is stevig in de duels en loert op de counter. Tongerlo te overhaast in de opbouw en daarom onzorgvuldig.
Er komt meer wind opzetten en de supporters snakken naar de rust (de warme kantine wel te verstaan). Maar dat is nog zeker een kwartier.
Een gekraakt schot van Jens F met links hobbelt naast de verste paal. Het is tot nu toe vaak net niet. Immervoort nog eens met een uitbraak. De bal gaat naast.
We gaan rusten met een 0-1 achterstand. Niet de weergave van de eerste helft, maar het staat wel op het scorebord. En dat is het enige wat telt. Immervoort is ook enorm gretig in de duels en vecht voor elke morzel grond. Wij moeten het van voetballen hebben, maar kwamen daar in de eerste 45min te weinig toe.
Start van de 2de helft en Tongerlo schiet furieus uit de startblokken. We zetten de bezoekers onder druk en voetballen op de helft van Immervoort. Penaltyfout op Jens F? Niet volgens de scheidsrechter.
Maar dan wordt het 0-2 na balverlies en alweer een snelle omschakeling op het middenveld. Een mooi balletje in de loop en de bezoekende spits schuift naast Kevin in doel.
Dit wordt wel heel moeilijk. Nog een half uur te spelen.
Het blijft toch hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Wel met iets meer overleg dan in de eerste helft, maar er gaat altijd wel ergens iets mis. Of een controle of een pass die verkeerd gaat.
Jens F wordt onderuit gehaald in de baklijn en een logische strafschop. 2de geel en rood, Immervoort met 10 man en Niels voor de strafschop.
Hij maakt er beheerst 1-2 van. Komaan Tongerlo. We spelen 20min in de 2de helft.
Thys vervangt Krikke. Joren opent goed naar Jannes die voorzet naar de 2de paal. Zonder gevolg. Onze flanken zoeken diepte en komen vaak tot een voorzet.
Jens F dit keer met een voorzet naar Jens VDB. Zijn kopbal wordt gepakt. De kansen volgen mekaar nu in sneltempo op. Kunnen we op gelijke hoogte komen?
Jens VDB met een schot van afstand gaat in hoekschop. Veel blauw in de baklijn en opnieuw hoekschop. Nog een kwartier om er 1 of 2 te maken.
Jarno vervangt Jels. We gaan nu man op man spelen achterin. Jannes met een schot dat wordt afgeblokt.
Immervoort (met 10man) graaft zich in en verdedigt het eigen doelgebied op de rand van de grote baklijn. Dat is eigenlijk al de hele 2de helft zo.
Jannes alweer over rechts met een prima voorzet naar Joren die van dichtbij de bal langs de verkeerde kant van de paal werkt. Hij raakt de bal maar half en daarom geen doelpunt. Dit had de 2-2 moeten zijn.
Er wordt geknokt voor elke bal. Een kopbal van Thys in de handen van de keeper. De klok tikt verder en zegt 16u36. Nog een kleine 10min.
een schietkans voor Willem dan na een voorzet over de grond vanop rechts. Hij neemt de bal met de binnenkant van de voet, maar over.
De zoveelste corner en Niels haast zich naar de overkant om hem te geven. Thys in één tijd, maar niet richting doel. Jens F dan met een schot, maar een meter over het doel. Lukt het dan toch nog vandaag?
Immervoort komt er voor het eerste uit de 2de helft en scoort bijna nummer 3. Een hoge voorzet valt bovenop de lat en kan worden ontzet.
Jannes (die speelt vandaag een sterke wedstrijd) met een schietkans van in de baklijn deze keer. Over.
Weer Jannes, van centraler voor doel deze keer. Te plat en gepakt door de keeper.
In de baklijn wordt er gevochten voor de bal. Bij momenten een catchwedstrijd en hopen dat hij voor het juiste been belandt.
Het verhaal van deze match. Veel inzet en goede wil, maar geen 3 punten. We hadden meer kansen dan Immervoort, zeker in de 2de helft, maar konden niet meer dan één keer scoren. De 2 goals in de eerste helft deden ons dan de das om.
We verliezen met 1-2, blijven op de 3de plaats in de rangschikking, maar zien Booischot en Blauberg verder weglopen.
De eerstvolgende match is opnieuw thuis tegen Rijmenam, maar pas op 8/4. Daarna volgen 2 derby's. Eerst inhalen tegen Heultje en daarna thuis tegen Oevel. De competitie sluiten we af in Berlaar.
Komaan Tongerlo.