KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

KFC Tongerlo - K Blauwvoet Oevel 3-2

22/04/2018 - Voor de match werd er gezegd door een kenner dat er veel te noteren zou vallen. Kenners moet je nooit tegenspreken. Hij heeft gelijk gekregen.
Wedstrijd nummer 29 en de voorlaatste van de reguliere competitie. Sinds vorige week zijn we zeker van de 3de plaats en ook van een plek in de eindronde.
Tegenstander zijn de buren uit Oevel. De laatste derby van de competitie. In Oevel speelden we 4-4 gelijk na een spektakelrijke wedstrijd.
Tongerlo en derby's: dit jaar niet zo'n succes. Van de 6 verliesmatchen tot nu toe waren er 4 tegen ploegen uit Westerlo. Een reden te meer om daar wat aan te doen en de 3 punten thuis te houden.
Maar er staat voor Oevel ook nog wat meer op het spel. Ze spelen nog voor een plaats in de eindronde. Na verlies vandaag wordt de kans zeer klein.
Voor de laatste derbymatch van het jaar kiest trainer Wim voor Kevin in doel, achterin Jasper (K), Andreas, Jannes en Niels (die toch kan spelen nadat hij vorige week zijn knie bezeerde). Op het middenveld Joren, Willen en Michiel met op de flanken Jens F en Jens VdB. In de spits Krikke. Op de bank zitten Pieter, Thys, Jels en Jarno. Geen 2de keeper op de bank.
Kunnen we vandaag voor het eerst in een derby 3 punten halen?
Tongerlo start het beste aan de wedstrijd. Een knappe voorzet van Niels over Krikke aan de eerste paal naar Michiel die komt inlopen, maar die net een voetje tekort komt om in doel te verlengen.
De hoekschop die daarop volgt wordt kort genomen en Niels met een (eerste) vlam. De keeper duwt het leer van onder de lat.
Niet veel later wil de keeper van Oevel geen tijd verliezen en snel uitwerpen, op de rug van Oevel speler Joren Laeremans (vroeger bij Tongerlo). Krikke komt daardoor in balbezit en kiest voor een steekpass naar Michiel. Michiel met links naast het doel van de bezoekers. Krikke had ook zelf kunnen proberen. Jammer.
Tongerlo is de betere ploeg het eerste kwartier en heeft de beste kansen. Oevel is nog niet in de buurt van Kevin geweest.
Niels met een scherp aangesneden corner naar zijn maatje Joren. Joren (die maar al te graag zou scoren vandaag) raakt de bal met het hoofd, maar onvoldoende. De bal gaat voorlangs en géén voorsprong voor Tongerlo. We verdienen een doelpunt, maar vallen in herhaling. Voetbal is goals maken en daarin slagen we voorlopig niet.
Krikke zet zich uitstekend door in de grote rechthoek en trekt de bal achteruit naar de inlopende Jens VdB. Nog net een verdedigende voet ertussen en weg kans. Goede aanval en goed gespeeld.
Slecht inspelen van Oevel en Krikke komt daardoor onverwacht in balbezit. Hij krijgt de bal kado eigenlijk. Goed samenspel en schietkans voor Willem van aan de rand van de baklijn. Hij kraakt zijn schot met de binnenkant van de voet en de keeper moet niet in actie komen.
De eerste keer dat Oevel zich laat opmerken is na 25min met een corner. Een kopbal aan de 2de paal na een kort genomen hoekschop. Geen probleem voor Kevin.
Tongerlo opnieuw met Jens VdB en een voorzet-schot. De bal valt op de bovenkant van de lat.
K Blauwvoet Oevel is iets beter in de match gekomen. We spelen een half uur en geen van beide ploegen heeft weten te scoren.
Krikke pakt uit met een knap schot uit de draai. Opnieuw de lat houdt ons van een voorsprong. Een half uur bezig, 2 keer op de lat en een 4-tal mogelijkheden. Maar nog altijd 0-0. Met andere woorden: Tongerlo is de betere van Oevel, maar kan dit niet in de score vertalen.
Een kopbalkans van Jannes aan de 2de paal na een gemeten voorzet van Jens F. Hij kopt, maar de bal gaat naast. Alweer een opgelegde kans en Jannes weet het. Hij grijpt zich naar het hoofd.
Oevel met eerste schot op doel. We noteren minuut 43. Een goed schot met links wordt door Kevin in hoekschop gewerkt.
Corner opnieuw kort genomen een het schot scheert over het doel. We gaan rusten met 0-0.

De eerste kans van de 2de helft is voor Tongerlo. Jens VdB snijdt de baklijn binnen en schiet op doel. De bal gaat over.
Na 4min een strafschop voor Oevel. Jasper S krijgt (terecht) geel na een overtreding en is volgende week geschorst. We komen iet op achterstand want Kevin pakt de strafschop!
Het is daarentegen Tongerlo dat zich op voorsprong hijst. De overtuigend spelende Joren scoort na mooi voorbereidend werk van Jens F en voorzet van Jens VdB. Hij legt de bal binnen aan de 2de paal en is uiterst tevreden met het doelpunt. Proficiat Joren.
We komen op voorsprong maar zitten op dat moment misschien we in onze minste periode van de match.
Penalty nummer 2 voor Oevel na een ‘overtreding’ van Jannes. Het gaat plots heel snel. Deze keer wel doelpunt en het staat 1-1. Nog een half uur te spelen.
Oevel komt meteen daarna op een 1-2 voorsprong nadat we achterin wat twijfelen. Goed getrapt en geen kans voor Kevin. Het zal toch niet waar zijn. We spelen 20min in de 2de helft.
Een goal van Oevel wordt afgekeurd voor buitenspel. Geen protest en dus terecht. Nog een kwartier te spelen en 1-2 achter.
Tongerlo krijgt ook penalty na een fout op Jens F. Niels netjes rechts naar de keeper en 2-2.
Pieter komt voor Michiel. Thys en Jarno vervangen Joren en Krikke.
Ook Tongerlo krijgt een 2de penalty na handspel van Oevel. Niet opzettelij ken de arm was kort bij het lichaam, maar volgens ons een terecht beslissing. Jarno mistte zijn kopbal aan de eerste paal en de bal schiet door, tegen de arm van een Oevelse verdediger. Weer Niels Dekkers en 3-2. Knap gezet. 2 keer op dezelfde manier gegeven, maar 2 keer onhoudbaar. Dat heet dan een penalty omzetten zoals het hoort. 2 dan in het geval van Niels vanmiddag.
Kevin met een goede en meer dan noodzakelijk tussenkomst net voor tijd. Hij voorkomt de gelijkmaker en zorgt er mede voor dat het 3-2 blijft.
Een eerste overwinning in een derby dit seizoen, maar een verdiende overwinning. Een grote ontlading na de wedstrijd. Oevel speelde vanmiddag nog voor een plek in de eindronde. Door het verlies van de ploegen tussen OEvel en Tongelo krijgen ze volgende week onverhoopt opnieuw een kans. Tongerlo was al zeker van de eindronde en speelt volgende week haar laatste match op Rita Berlaar, ook al zeker van de eindronde.
Blauberg speelt na 0-4 winst in Peulis kampioen op wedstrijdmiddag 29 van het seizoen. Verdiend zou ik zeggen, al hoor ik wel een aantal supporters fluisteren: "Als we in de derby's meer punten hadden gehaald, dan ...". Dat is voetbal.
We kunnen volgende week de 60 punten halen na 30 matchen. Ik zou zeggen, daar gaan we voor.
Voorlopig na 29 matchen, 17 keer gewonnen, 6 keer gelijk en 6 keer verloren. 80 goals en een positief doelsaldo van +34.
Komaan Tongerlo !!!!