KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

K Ramsel FC - KFC Tongerlo 0-5

10/03/2018 - Ramsel had ons gevraagd op zaterdagavond te spelen in plaats van zondagmiddag. De enige match in onze reeks vandaag, want de anderen spelen op zondag.
Na een gelijkspel en een nederlaag (1 op 6) in de afgelopen 2 weken was de goesting groot om weer aan te knopen met 3 punten.
Pieter is nog gekwetst aan de lies (scheurtje) nadat hij uitviel tegen Peulis. Joren is er ook niet bij, maar dan omwille van schorsing.
Beiden zijn wel aanwezig om de 15 die op de feuille staan vanavond aan te moedigen. Kevin in doel, Jasper (K) en Jels centraal achterin en op de 'backs' Niels en Jannes. Centraal op het middenveld, Jarno, Michiel en Willem. Voorin Krikke met vanop de flank Jens F en Jens VDB. Op de bank Giel, Thys, Andreas en Guillaume.
Daar gaan we. Krikke krijgt de bal in de diepte gespeeld en maakt zich goed breed. Jens F schuift mee en wordt gepast aangespeeld door Krikke. Man voorbij en een goede voorzet. De bal wordt ontzet, maar gaat kaarsrecht de hoogte in. Michiel met zijn rug naar doel besluit een omhaal te proberen. Het resultaat is een enig mooi doelpunt. We spelen een minuut. Een ideale start en knappe goal Michiel.
De opdracht is duidelijk. Vroeg druk zetten en geen ruimte laten om te voetballen. En daar is bijna de 2de kans. Op rechts deze keer een voorzet van Jannes. De bal wordt in één tijd genomen, maar naast.
We blijven de bal snel recupereren omdat we allemaal kort opzitten en hoog druk (blijven) zetten.
Voorzet vanop rechts opnieuw en net niet tot bij een blauwe medemaat. Tongerlo is overduidelijk de betere in de beginfase. Via de flanken die hoog mee inschuiven doen we Ramsel keer op keer naar adem happen.
Jannes (al)weer na een diepe pas van Jarno. Voorzet naar Michiel die iets te ver moet reiken om met links af te werken. De bal gaat over en naast. Jens VDB was ook nog in de rug van Michiel en stond wellicht beter om af te werken.
We zijn (nog maar) 10min bezig. Een paar minuten geleden voor het eerst Ramsel met een vrije trap die Kevin gecontroleerd wegbokste.
Niels gaat gepast diep en wint het sprintduel. De keeper (ook de trainer trouwens) is er vrij gerust in en komt nogal nonchalant tussen. De bal gaat in de kluts over de zijlijn. Hier heeft Ramsel geluk, want voor het zelfde geld komt de bal voor een Tongelse voet.
De opbouw van de kansen laten we even achterwege. Ze komen bij momenten te kort op mekaar. Een bal van Jens VDB wordt van de doellijn gehaald. Het is duidelijk: een 2de goal zou een betere weergave zijn van de wedstrijd op dit moment. Het valt ook op dat de Tongerlo supporters allemaal postvatten naast de speelhelft waar Tongerlo de aanvallen en kansen opbouwt. Alsof ze de bal mee in de goal willen krijgen.
Jens VDB op snelheid met een balletje breed voor doel. Geen gevolg en de bal wordt ontzet. Onze excuses als we een kans vergeten te vermelden. Ze volgen mekaar (te) snel op. Krikke met een knap vluchtschot in de armen vak de goallie. Krikke onmiddellijk daarna opnieuw met een kopbal na een gemeten voorzet van Jens F. Hij kopt over aan de eerste paal. Dit had de 0-2 kunnen of misschien wel moeten zijn.
En we gaan maar door. Jannes legt breed, maar Willem komt niet tot een schot.
Ramsel is nog niet gevaarlijk kunnen zijn. Enkel met vrije trappen krijgen ze de bal in onze baklijn. Voor Tongerlo kansen met hopen, één goal het verschil.
De druk die we van bij het begin van de wedstrijd konden opleggen is wat afgenomen. Nog een kwartier voor de rust.
Jannes gaat nog een keer diep, zet voor, de keeper kan ontzetten in de voeten van Michiel. Een geplaatst balletje, maar de keeper kan met de arm in hoekschop werken.
Een voorzet van Jens F naar Jannes aan de 2de paal. Jannes brengt de bal met kop weer voor doel naar Krikke. Krikke in goede positie en met een mogelijkheid, maar te zacht om er 0-2 van te maken.
Overbodig om te zeggen, maar we moeten efficiënter omspringen met de resem kansen die we bij mekaar voetballen.
We spelen nog altijd maar 37min.
Jens F komt met bal van buiten naar binnen en maakt de bal vrij voor een schot van buiten de rechthoek. Het schot wordt afgeblokt.
Een 2de voor de rust zou niet enkel oververdiend zijn, maar ook meer dan welkom. De marge blijft klein zo en weerspiegelt verre van het spelbeeld.
We worden op onze wenken bediend.
Jens VDB met de 0-2. Zijn voorzet wordt eerst afgeslagen, maar opgepikt door een goed opzittende Niels. Die geeft de bal mee met Jens VDB en Jens aarzelt niet. 0-2 in de korte hoek aan de eerste paal binnen. Goed geschoten en goed stoorwerk van Niels.
Ramsel met een schot van buiten de 16 meter. De bal gaat hoog over.
Net voor de rust wordt een doelpunt onterecht afgekeurd voor buitenspel. Jannes legt opzij en de 2 gevolgde ploegmaats vertrekken duidelijk van achter de bal. Doelpunt afgekeurd en laten we het opnemen voor de scheids. Hij staat er alleen voor en dat is in dit soort situaties net heel moeilijk. De scheidsrechter fluit trouwens een prima wedstrijd. Het blijft 0-2 ipv 0-3 als we gaan rusten.
Een identiek spelbeeld bij aanvang van de 2de helft. Tongerlo met drang naar voren en hoge druk. Ramsel hapt naar adem.
Krikke krijgt de bal in de loop mee en kan recht op de doelman afstormen. Hij neemt de bal net niet goed genoeg mee en de keeper kan de bal onderscheppen.
Jannes (alweer) diep over rechts en een voorzet. De lage voorzet wordt door een thuisverdediger in eigen doel gewerkt en 0-3. We spelen nog geen kwartier in de 2de periode.
Jens F (we zijn weer op links dan) met een voorzet naar Jens VDB en DOELPUNT. Jens VDB kopt (!!) overhoeks, de keeper kansloos en netjes naast de paal in doel. 2de doelpunt voor Jens, 0-4 de stand. Over en out?
Guillaume, Thys en Andreas warmen zich op.
Willem van dichtbij met links na terugleggen van Jens F. Hij raakt de bal niet goed en geen doelpunt. Iedereen (ook Willem) grijpt zich naar het hoofd.
Met nog een half uur te spelen komt Thys voor Jens VDB. Niels kan zich offensief af en toe uitleven en probeert een opwippertje. Over de keeper, maar naast het doel. Opzij voor doel had ook gekund. Goed geprobeerd.
Nog een kwartier en Guillaume en Andreas maken hun opwachting. Jannes en Jasper mogen gaan rusten.
Komt er nog een 5de doelpunt?
Het is wachten op een uithaal van Niels om de forfaitscore op het bord te zetten. We noemen het een uithaal, omdat we denken dat het een voorzet was. Wat doet het ertoe? Van buiten de baklijn gaat de bal heerlijk in de rechterbovenhoek. Verbazing bij de supporters bij zoveel moois. Ook bij Niels zelf hoorden we achteraf. De 0-5 staat op het bord.
Opdracht volbracht en 3 punten. Belangrijk met de derby tegen Immervoort volgende week (én ook onze sponserdag trouwens).
Ramsel heeft geen echte kansen gekregen, Tongerlo een veelvoud aan kansen. De verhouding op het scorebord is correct al had het verschil nog groter kunnen zijn én eerder in de match gemaakt kunnen worden.
Een match die leuk was om naar te kijken met een aantal aparte doelpunten.
Komaan Tongerlo !!!