KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

Jeugdcup Het Nieuwsblad KFC Tongerlo U15 – Mariaburg VK: 5 – 7

31/01/2018 - Als tussendoortje gaven onze mannen een optreden in de Jeugdcup Het Nieuwsblad. De loting deed ons onmiddellijk voetballen tegen finalekandidaat (en kandidaat eindwinnaar) Mariaburg.

Voor één keer begonnen we dus niet als favoriet aan een wedstrijd. Onze tegenstrever greep ons al van bij het begin bij de keel wat resulteerde in een zeer vroeg (te vermijden) tegendoelpunt. Onze tegenstrever zette vanuit het middenveld zeer veel druk naar voor wat bij onze jongens met de regelmaat van de klok resulteerde in het paniekerig wegkeilen van de bal en vaak dan nog richting eigen doelman. Het veld lag er zeer zwaar bij en sommige jongens hadden dan ook de nodige moeite om recht te blijven. Gelukkig konden we vrij snel tegenscoren 1-1. Verder moesten we het eerste kwart de wet van de sterkste ondergaan en incasseerden we nog twee tegendoelpunten waarbij opviel dat de 2 spitsen van Mariaburg wel 2 zeer goede spelers zijn: techniek en snelheid : wow. Bij het derde tegendoelpunt ging onze goalie niet vrijuit (vergat de korte hoek goed af te dekken).

Het tweede kwart kwamen we geleidelijk aan beter in de match : Marlon (die zich hierna knap herpakte en echt wel een dijk van een wedstrijd speelde)speelde vanuit het midden dramatisch slecht terug op Robbe. Hun spits nam het geschenk in dank aan en nette de 1-4. Hierna was het aan Robbe om zijn foutje recht te zetten en hij won drie keer op rij een 1 op 1 duel. Hij behoedde ons op dat moment voor een afstraffing. Juist voor de koffie ging Cédric op wandel door de thuisdefensie en presenteerde Hendrik de 2-4.

Na de rust begonnen onze jongen in hun kansen te geloven en begonnen we aan een heuse achtervolging. De ballen vlogen langs beide kanten vlotjes richting en in doel en in een knotsgek halfuur knokten we ons terug tot 5-5 met als grote winnaar het publiek. (Top gedaan van onze jongens).

In de laatste 10 minuten kon Mariaburg het laken naar zich toetrekken door een schicht overlangs binnenkant paal en binnen (werelddoelpunt van de rechterspits) en later nog eens door een knappe individuele actie vanuit het centrum en gingen we met 5-7 de boot in.

Een te groot aantal, door onszelf aan de tegenstrever aangeboden open kansen (voor ons doel), deden ons uiteindelijk, in een bij wijlen echte cupmatch, het onderspit delven. Jammer, want er had meer ingezeten.
Desalniettemin kijken we reikhalzend uit naar de terugmatch want dit was echt wel kicken!

Ploegopstelling: Pauchet Robbe (1) (C), Van Aelst Marnix (2), D’Aes Lennert (3), Verstappen Carsten (4), Caers Seppe (5), Vermeulen Sieben (7), Dauwen Jenne (8), Verlinden Cédric (9), Janssens Hendrik (10), Goulart Ventura Motta Marlon (11), Janssens Cisse (14), Skatchkoff Alexander (15).

Het scoreverloop:
Periode 1 (Bank: Carsten, Alexander L.)
0 – 1
1 – 1: Cisse (assist Marlon)
1 – 2
1 – 3

Periode 2 (Bank: Sieben, Alexander S.)
1 – 4
2 – 4: Hendrik (assist Cédric)

Periode 3 (Bank: Lennert, Jenne)
3 – 4: Cédric (assist Alexander S.)
4 – 4: Hendrik (assist Cédric)
4 – 5
5 – 5: Lennert

Periode 4 (Bank: Hendrik, Alexander L.)
Iets na het begin van deze periode werd Cédric, gekwetst na een tackle, naar de bank gehaald en mocht Alexander L. zijn wederoptreden maken.
5 – 6
5 – 7

De uitschakeling, al in de eerste ronde, wenkt; maar dan wel tegen een fameus goed, stevig en alert voetballende ploeg.
De droom op een finale (voor sommigen) mag veilig worden opgeborgen.

Proficiat aan onze mannen.

Dank aan de supporters voor hun aanwezigheid.
Uw reporter Wim P

Ploeg: