KFC Tongerlo, altijd recht op doel !

Eindronde stijgers 4de prov > KVC Oostmalle - KFC Tongerlo 2-0

03/05/2018 - De verste verplaatsing dit seizoen en dat op een doordeweekse donderdagavond. Al is de reguliere competitie natuurlijk gespeeld. Voor de eindronde treden we vanavond aan tegen KVC Oostmalle, de nummer 3 uit 4de A.
Een onbekende tegenstander, maar dat geldt langs beide kanten uiteraard. Wat we wel weten is dat ze 58 punten haalden in een reeks met 17 ploegen (32 gespeelde matchen). Wij verzamelden er 57 uit 30 matchen.
Toch een 25 tot 30 supporters uit Tongerlo op post. Voor diegene die er niet waren; Oostmalle speelt in wit-groene uitrusting en heeft een mooie grasmat in het Warandepark in Oostmalle. Zij speelden al een paar keer de eindronde de laatste 5 jaar. Voor Tongerlo is het voor veel spelers proeven van de eindronde.
Tongerlo start met Kevin in doel, Jasper (K), Andreas, Jannes en Niels. Op het middenveld Willem, Joren en Michiel. Voorin Krikke met op de flanken Jens F en Jens VdB. Bankzitters zijn Pieter, Thys, Jels en Jarno.
In de eerste 10 minuten is het vooral Oostmalle die zich het meest laat gelden.
Het eerste doelgevaar komt er na een hoekschop. We staan alert te verdedigen achterin.
Tongerlo komt moeilijk tot combinaties door een kort opzittende en hoog druk zettende thuisploeg.
Oostmalle van over de linkerkant met een voorzet naar de 2de paal. Gekopt, maar over en geen werk voor Kevin.
Tongerlo dan via Krikke die met een goede balcontrole en de bal bespeelbaar maakt. Hij legt breed naar de ingeschoven Jannes en die trekt zich op gang. Hij zoekt Jens F in de diepte, maar net te hard en de keeper kan oprapen.
We tonen ons meer voorin en zijn de snelle van start Oostmalle zonder kleerscheuren doorgekomen. We spelen 20min.
De kans op 1-0 voor de thuisploeg, maar de bal gaat voorlangs. We misten achterin de interceptie en Oostmalle met een schietkans aan de grote rechthoek. Voorlangs dus en het blijft 0-0.
Net daarvoor ging Jens F tegen de grond in de grote rechthoek van Oostmalle. De scheids geeft geen krimp. Fel protest is zijn deel.
Net over het half uur versiert Oostmalle een strafschop. Volgens mij een terechte beslissing. Andreas die zich een beetje miskeek, zijn bijna balverlies kan rechtzetten, maar daardoor komt een andere Oostmalle-speler in balvezit. Jasper er naar toe en de spits gaat over het been. De strafschop wordt probleemloos omgezet en Oostmalle komt 1-0 voor.
Tongerlo via Joren die net te kort komt om te kunnen koppen aan de 2de paal. Nog 10min en de spelers van Tongerlo jagen mekaar aan. Kunnen we nog iets voor de rust?
Wij zijn meer voorin en soms met veel spelers voor de bal. Oostmalle schakelt snel om van verdedigende stelling naar aanval en doet ons dan ook bij momenten pijn.
Kevin met een goede vuist op voorzet van links. Jens F met een goede voorzet met links, maar geen gevolg. De Oostmalle verdedigers staan op scherp.
De thuisploeg komt op 2-0 wanneer de meeste supporters al naar de kantine trekken. Een voorzet van links en de bal wordt van kortbij, met wat geluk voorbij Kevin gewerkt.
We rusten met een terechte achterstand, maar 2 goals hadden het niet hoeven te zijn. Meer vuur bij Oostmalle en dat reflecteert zich in de score.
Geen wijzigingen na de rust, maar wel een ander Tongerlo.
Vanaf de eerste minuut druk van Tongerlo. Eerst een voorzet van Jannes die achter en over het doel gaat en daarna Jens VdB met een té scherpe voorzet.
We kiezen de aanval en doen Oostmalle pijn. We dwingen 2 hoekschoppen af op rij, maar Oostmalle blijft secuur verdedigen.
Oostmalle met de tegenstoot en een kopbal, maar naast. Hier komen we goed weg want anders was het over en out. We spelen nog maar 5min in de 2de helft.
Kopbal Michiel over de goal na een goed getrapte corner van Jens VdB. Een paar goede mogelijkheden. We verdienen een goal.
Niels met een vlam op vrijschop op de vuisten van de keeper. Jannes schiet met links, maar weer een attente doelman. Ik herhaal, we verdienen een goal.
Een smerige overtreding aan de zijlijn van Oostmalle wordt terecht gefloten, maar niet bestraft. De scheids (een trio vandaag) vergeet een geel karton te trekken. Een goede vrijschop en kopbal van Joren, maar ook een knappe redding van de keeper. Die houdt ons van een doelpunt. Het was ook buitenspel volgens de lijnrechter. Terecht denken we.
We zijn aan een goed kwartier bezig, maar kunnen niet scoren.
Oostmalle prikt af en toe tegen. Het blijft oppassen achterin en toch blijven zoeken naar een doelpunt.
een open schietkans voor Oostmalle, maar slecht afgewerkt en naast. Pffff
De thuisploeg komt weer beter in de match. We flirten met een 3de tegengoal. Een schot van Oostmalle gaat over.
Thys voor Krikke. Nog 20min.
Een goal wordt afgekeurd voor buitenspel wanneer Joren een bal van dichtbij binnentikt na een knap schot van Jens VdB uit den draai. Dat ging even te snel op te kunnen bevestigen of tegenspreken dat het buitenspel was of niet. Geen doelpunt dus en jammer want we verdienen een goal op basis van een goede 2de helft.
Handspel van Oostmalle in de eigen baklijn, maar geen strafschop besluit de scheidsrechter. Ook de lijnrechter heeft het niet gezien.
Fel protest op en naast het veld en meteen daarna een rode kaart voor Tongerlo. Jens F gaat te fel door aan de zijlijn en mag gaan douchen. Nog 10min te spelen.
Pieter komt voor Michiel. Nog een kopkans voor Tongerlo, maar voorlangs.
Kevin met een goede redding en geen 3de doelpunt.
We verliezen dus onze eerste wedstrijd met 2-0. Een goal hadden we zeker verdiend en dat met name op basis van onze 2de helft. Het zat ons voorin niet altijd mee en misten dat tikkeltje geluk. Langs de andere kant had het ook meer dan 2 goals kunnen zijn.
Over de gehele 90min was Oostmalle de betere ploeg. Wij staken onze neus aan het venster bij de start van de 2de helft, maar konden niet tegenprikken. Zondag de terugmatch in Tongerlo. Supporters, allen op post.
Komaan Tongerlo !!!